Sikring af døre og vinduer og nabohjælp hjælper mod indbrud

En rapport fremhæver lovpligtig indbrudssikring i flere lande som et effektivt middel mod ubudne gæster.

Skiltet holder nok ikke indbrudstyve væk, men det hjælper ifølge en ny rapport at indbrudssikre sit hus. (Foto: © Betina Garcia, Scanpix)

Især sikring af vinduer og døre og lovpligtig indbrudssikring af nye bygninger virker, når indbrud skal bekæmpes, viser en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden

Rapporten fremhæver, at man i Holland og Storbritannien har lovpligtig indbrudssikring, og det har halveret antallet af indbrud.

I Storbritannien skal nye huse sikres så effektivt, at det ville tage en indbrudstyv fem minutter at bryde ind, mens kravet er tre minutter i Holland.

Også nabohjælp virker, siger Merete Konnerup, analysechef i Trygfonden.

- Systematisk nabohjælp, hvor beboerne i et område holder øje med hinandens boliger, er også et effektivt værn mod indbrud. Faktisk kan hvert femte indbrud forebygges alene med Nabohjælp, siger hun.

Rapporten har samlet den bedste tilgængelige viden på område, og den kommer samtidig med at regeringen går en anden vej for at forhindre indbrud

Justitsminister Søren Pape Poulsen har foreslået at lave en ny indbrudsparagraf i straffeloven, indføre skærpet straf for indbrud, mens der er nogen hjemme, og sikre særligt fokus fra politiet på indbrud og omrejsende kriminelle.

/DR Nyheder/