Silvan fjerner multi-værktøj efter énhånds-test

Kniv-dom har fået Silvan-medarbejdere på overarbejde.

Dansk Supermarked fjernede i går tre typer multiværktøj fra kædens Føtex og Bilka-butikker, fordi der var en foldekniv i værktøjet, som nok er ulovlig. Nu følger Silvan trop. De fjerner blandt andet det her værktøj. (Foto: © Silvan, Foto fra Silvan)

Silvan har netop besluttet at fjerne to typer multifunktions-værktøj fra hylderne.

Det sker efter, at butikskæden har nærlæst en dom fra i mandags, hvor en mand blev dømt for at have solgt ulovlige knive i sin butik. Knive som han troede var lovlige, men som retten fandt ulovlige, fordi de kunne åbnes med én hånd.

- Vi trækker to typer værktøj tilbage, fordi man ved hjælp af én hånd kan få kniven frem, siger Henrik Kjeldsen, der er indkøbsdirektør i Silvan.

Han fortæller, at fire medarbejdere her til formiddag sammen har testet, hvorvidt de med én hånd kunne åbne kniven i de tre typer multifunktionsværktøj, der er til salg rundt om i kædens 40 byggemarkeder.

To af medarbejderne kunne med besvær åbne kniven på to af værktøjerne. Derfor bliver de pillet af hylderne. På det tredje værktøj - et multi-tool fra Bahco - kunne de ikke åbne kniven med én hånd. Derfor får det lov at blive i butikken.

Ledelsen i Silvan vil nu skrive rundt til alle fimaets byggemarkeder og bede dem fjerne værktøjet, så de kan sende det tilbage til underleverandørerne.

De to typer multiværktøjer, Silvan ikke længere vil sælge, er begge fra Stanley og ser sådan her ud:

Efter en ny dom i en sag om ulovlige knive har Silvan valgt at fjerne det her multitool med kniv fra Stanley fra hylderne. (Foto: © Silvan, Foto fra Silvan)
Efter en ny dom i en sag om ulovlige knive har Silvan valgt at fjerne det her multitool med kniv fra Stanley fra hylderne. (Foto: © Silvan, Foto fra Silvan)