Skaarup-exit bliver nok ikke den sidste: Morten Messerschmidt forventer 'en lille overraskelse i morgen eller overmorgen'

Fredag meldte gruppeformand Peter Skaarup og folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen sig ud af Dansk Folkeparti.

Formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, er sikker på, at udmeldingerne fra partiet har været timet og undervejs længe. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

Nogle har spillet dobbeltspil i lang tid, og nu gælder det bare om at få maskerne til at falde i en fart, så der kan komme ro på partiet.

Det er meldingen fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, efter to folketingspolitikere i dag har meldt deres afgang fra partiet til fordel for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det drejer sig om gruppeformand Peter Skaarup og folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl, der altså har valgt at stoppe.

- Lad os få trukket plastret af, jeg synes, der har været uro nok gennem rigtig lang tid, og så må de køre videre af den vej, de ønsker.

Peter Skaarup siger, han har meldt sig ud i protest mod dig?

- Det er ren snak. Det her har været planlagt helt tydeligt efter, hvornår Inger Støjberg vil komme ud med sit parti.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, ovenpå dagens udmeldinger:

'En lille overraskelse' i morgen eller søndag

Morten Messerschmidt tror ikke, at det sidste folketingsmedlem har meldt sig ud af Dansk Folkeparti endnu.

- Mon ikke, det er nøje tilrettelagt, så der også kommer en lille overraskelse i morgen eller overmorgen.

Hvem kunne det være?

- Jeg skal ikke sætte navne på, det kan du selv gøre, men det er tydeligt, at der er nogle, der ønsker at gøre maksimal skade på Dansk Folkeparti. Og der må jeg bare sige: "De kan blive ved med at slå, men jeg bliver stående".

Formanden bemærker dog, at Kristian Thulesen Dahl ikke vil genopstille for Dansk Folkeparti og "i næsten samme åndedrag inviterer Inger Støjberg ham ind i sit parti".

Skaarup hopper fra efter 27 år

- Jeg har truffet den beslutning nu, at jeg melder mig ud af Dansk Folkeparti, sagde Peter Skaarup tidligere til DR Nyheder.

Årsagen er manglende tillid til Morten Messerschmidts ledelse og den fortsatte uro i Dansk Folkeparti. Og det er altså en beslutning, der bliver taget godt i mod hos den nye partistifter Inger Støjberg.

- Der er ingen tvivl om, at Peter Skaarup er en meget stor kapacitet, der også nyder bred respekt på Christiansborg. Det er en uhyre dygtig politiker, siger hun.

Også Dansk Folkepartis folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl meldte sig ud af Dansk Folkeparti i dag og signalerer, at han tilslutter sig Inger Støjbergs nye parti.

Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, udtalte sig tidligere i dag om de formentlig nye medlemmer:

Det betyder, at der er udsigt til, at Danmarksdemokraterne har to folketingsmedlemmerChristiansborg.

- Det er rigtig godt, for så er Danmarksdemokraterne allerede repræsenteret på Christiansborg, hvis vi når så langt. Det er en enorm styrke, at vi er det, for så kan vi begynde at indgå i forhandlinger og være aktive i folketingssalen, siger Inger Støjberg.

Indtil videre har Danmarksdemokraterne rundet 50.000 vælgererklæringer, som dog skal genbekræftes, hvis de skal tælle med.