Skaarup om anklager: PET-chef bør gå af

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti mener, at der bør ske et større ledelsesskifte i PET.

Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, kræver nu, at justitsministeren redegør for sit kendskab til anklager mod PET-chef.

Jakob Scharf bør gå af, hvis beskyldningerne mod ham holder stik.

Sådan lyder det fra retsordfører i Dansk Folkeparti Peter Skaarup efter PET-chefen bliver beskyldt for at have overtrådt sine beføjelser i forbindelse med en tur på Christiania for retsudvalget.

- Hvis oplysningerne er korrekte, så mener jeg ikke, at han skal fortsætte som PET-chef, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

- Den sag vi har fået forelagt i dag om, at PET-chefen har brugt beskidte kneb i forhold til at få adgang Pia Kjærsgaards kalender bevidner om, at der har foregået ting, der ikke er acceptable, siger han.

Større ledelsesskifte hos PET

I samme vending forklarer han derfor, at der bør ske et større ledelsesskifte hos PET.

- Der har samlet sig så mange sager omkring det dårlige forhold nu, og det har varet så lang tid, at man må give parterne et ultimatum. Og det betyder, at ledelsen skal få samarbejdet til at fungere igen, og hvis ikke de gør det, så bør der ske en større udskiftning, siger Peter Skaarup.

Han mener, at det bør ske, hvis samarbejdet ikke normaliseres inden 1. december, siger han og efterlyser handling fra justitsministeren.

- Nu må justitsministeren redegøre for det, og især redegøre for om man i justitsministeriet har haft kendskab til det, for vi undrer os over, at det første besøg blev aflyst med meget mystisk facon og ret pludseligt, siger Peter Skaarup.

Kigget i kalender

Det var Ekstra Bladet, der tirsdag morgen kunne fortælle, at fem politifolk hos PET havde skrevet et brev til Rigspolitichefen. I henvendelsen påstår de, at Scharf har overtrådt sine beføjelser og bedt medarbejdere om at kigge i Pia Kjærsgaards kalender, så et besøg på Christiana kunne foregå en dag, hvor hun skulle noget andet.

Rigspolitiet bekræfter over for DR Nyheder, at rigspolitichefen har modtaget en henvendelse med den påstand.

Scharf afviser

Over for DR Nyheder afviser Jakob Scharf anklagerne.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg på noget som helst tidspunkt har tiltvunget mig adgang til oplysninger, jeg ikke har adgang til, eller har forsøgt at tiltvinge mig adgang til sådanne oplysninger, siger han og fortsætter:

- Jeg kan også fuldstændig afvise, at jeg skulle have brugt oplysninger til uvedkommende formål, siger chef for PET, Jakob Scharf, til DR Nyheder

Facebook
Twitter