Skadestue: Gå lige udenfor, og ring til os først

Man skal altid ringe og melde sin ankomst til Slagelse skadestue - også selv om man møder personligt op med en tilskadekommen.

Man skal altid ringe og melde sin ankomst til Slagelse skadestue - også selv om man møder personligt op med en tilskadekommen. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © DR)

Siden 1. oktober sidste år har man ikke længere bare kunnet møde op på skadestuen hvis man er kommet til skade i Region Sjælland. Nu skal man altid ringe til akuttelefonen og lave en aftale, inden man møder op på skadestuen.

Det fik Preben Johansson fra Slagelse at føle, da hans kone Lisbeth lørdag den 3. marts væltede på sin cykel, skriver Sjællandske.

Efter uheldet kører han hende på skadestuen i Slagelse. Der møder de en sygeplejerske, der som det første spørger, om de har ringet i forvejen.

Skal udenfor og ringe

- Det havde jeg jo ikke, fortæller en forbløffet Preben Johansson og fortsætter:

- Så kom der en sekretær og sagde, at jeg altså skulle ringe først, ellers kunne vi ikke komme til. Det stod jeg helt uforstående over for. Min kone havde slået hovedet og havde også mange smerter i skulderen. De spurgte, om jeg ikke havde en mobil, som jeg kunne ringe fra, men det havde jeg ikke, fortæller Preben Johansson.

Han får derfor lov til at låne en telefon fra skadestuen, og han går udenfor og ringer.

- Det syntes jeg var lidt tosset. På det tidspunkt stod jeg lige uden for skadestuen og ringede med deres telefon til sikkert den samme sygeplejerske, som jeg netop havde snakket med, siger Preben Johansson.

Har ingen tid

Overlæge Connie Lærkholm på akutafdelingen i Slagelse kan godt forstå, at det virker mærkeligt.

- Det skyldes, at der ellers vil ske en dobbeltregistrering af patienterne, og det har vi simpelthen ikke tid til, siger overlægen til Sjællandske.

Hun understreger, at virkelig dårlige patienter dog altid vil komme til med det samme.

FacebookTwitter