Skandaleramt beredskabschef går af

Den skandaleramte beredskabschef i Frederiksberg Kommune, Tommy Sillemann, går af.

Beredskabschefen i Frederiksberg Kommune, Tommy Sillemann, har netop sagt sin stilling op. (Foto: Sofie Rønde Mathiesen © DR Bornholm)

Skandalesagen på Frederiksberg har fundet sin dramatiske afslutning. Beredskabschefen i Frederiksberg Kommune, Tommy Sillemann, har netop sagt sin stilling op.

Det bekræfter kommunen overfor Avisen.dk

Opsigelsen kommer, efter at han gennem de seneste måneder har været hovedperson i en sag om muligt magtmisbrug.

Private opgaver

Tommy Sillemann skulle ifølge anklagerne have beordret ansatte i brandvæsenet til at reparere sin bil og ordne tagrenderne på sit hus.

Med opsigelsen indstiller Frederiksberg Kommune undersøgelsen af anklagerne om magtmisbrug.

- Vi afslutter sagen, fordi han har valgt at sige op. Så er der ikke nogen grund til at fortsætte undersøgelsen, siger Ulrik Winge, direktør for By og Miljø i Frederiksberg Kommune.

Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, fordi det er en personalesag.

Suspenderet siden december

Professor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet, Tim Knudsen hæfter sig ved, at noget nok har været galt:

- Udfaldet kunne tyde på, at der har været et eller andet galt. Helt uden hold i virkeligheden var beskyldningerne nok ikke, siger Tim Knudsen, professor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet.

Beredskabschefen har været suspenderet siden december, hvor anklagerne blev fremsat i en anonym henvendelse til kommunen.

Tommy Sillemann oplyser ifølge kommunen, at han går af, fordi "det bliver for vanskeligt at genoprette tilliden og et godt internt samarbejde i brandvæsenet".

Tommy Sillemann fratræder formelt sin stilling ved udgangen af marts, men han er reelt fritstillet med det samme. Tommy Sillemann har ikke selv ønsket at kommentere sagen overfor Avisen.dk.

Facebook
Twitter