Skandinaviens største vandland ender med en kæmpe maveplasker

De storstilede planer om at anlægge det femtestørste vandland i verden i Høje-Taastrup er skrottet.

  • Sådan så skitserne ud, da det store vandland i Høje-Taastrup blev annonceret i februar 2017.
1 / 2

Der var nærmest ingen ende på begejstringen, da de storstilede planer om at anlægge verdens femtestørste vandland i Høje-Taastrup, blev meldt ud af et enigt byråd i kommunen i februar 2017.

Hele 360.000 kvadratmeter med vandland, ferieboliger, butikker og restauranter skulle bringe glæde til de besøgende og masser af arbejdspladser til Høje-Taastrup Kommune.

- Hele vejen rundt sidder byrådet med armene oppe. Der er ingen, som ikke synes, det her er et fantastisk projekt, lød det fra Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), ved annonceringen af det gigantiske projekt, som man forventede ville kaste 3000 arbejdspladser af sig i kommunen.

Første del af byggeriet var planlagt til at begynde i oktober samme år, blev senere udskudt til marts 2018, intet skete og nu er det hele endt i en gigantisk maveplasker.

Det skriver dagbladet Roskilde.

- Vi har simpelthen ikke kunnet få enderne til at mødes, så vi har meddelt projektmagerne, at vi hæver handlen. Det er brandærgerligt, siger borgmester Michael Ziegler.

Nordic Corporate Finance, der er konsortiet bag det kæmpemæssige vandland, udsendte ellers for få dage en pressemeddelelse med en ganske optimistisk ordlyd i forhold til realiseringen af projektet.

- Der udestår dog stadig nogle få dele, før konsortiet bag projektet kan komme i gang for alvor. Det forventes, at man i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune kan få disse sidste udfordringer løst inden årets udgang, lød det i pressemeddelelsen.

Plads til andre ideer

Nordic Corporate Finance har ønsket en aftale, hvor nogle af ferieboligerne på sigt kunne omdannes til helårsboliger, men den aftale er strandet og lader nu til at spænde ben for det ambitiøse byggeri.

- Vi var villige til en række ændringer, men det var ikke nok til, at det kunne lykkes, siger Michael Ziegler.

- Byen havde brug for en afklaring. Vi kunne sikkert godt have trukket den et år endnu, men det ser vi ingen grund til. Nu trækker vi plastret af i ét hug, så vi også efterlader rum til, at der kan ske noget andet godt i området, siger Michael Ziegler til dagbladet Roskilde, der uden held har forsøgt at få en kommentar fra Nordic Corporate Finance.