Skat anmelder aktie-svindel for over seks milliarder

Skat har anmeldt mistanke om skattesnyd for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Svindelen skal være sket i forbindelse med aktieudbytter.

SKAT mistænker, at udenlandske aktionærer har snydt statskassen for et rekordstort beløb. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Skat mener, at aktionærer bosat i udlandet har snydt for 6,2 milliarder kroner ved udbetaling af udbytte.

Skat har anmeldt mistanke om skattesvindel for 6,2 milliarder kroner til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale Bagmandspolitiet.

Svindelen skal være sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter.

Når danske selskaber udbetaler udbytte tilbageholdes 27 procent i skat, men udenlandske aktionærer fra EU eller aktionærer, der er omfattet af aftaler om dobbeltbeskatning, kan få hele eller dele af udbytteskatten refunderet.

- Vores foreløbige undersøgelser viser, at et større netværk af selskaber i udlandet tilsyneladende har søgt om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation, oplyser Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør i Skat.

Henvendelser fra udlandet bragte Skat på sporet

Skat har i sommerens løb fået henvendelser fra udlandet, der vakte mistanken om, at der er foregået noget ulovligt.

- Vores egne interne undersøgelser har bestyrket mistanken, og derfor har vi overdraget sagen til SØIK og øjeblikkeligt sat udbetaling af udbytteskat i bero, siger Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør for Skat, i en pressemeddelelse.

Den formodede økonomiske kriminalitet og svindel med udbetaling af refusion af udbytteskat er ifølge Skat indtil videre opgjort til 2120 anmodninger i perioden 2012 til 2015.

Sammenlagt vedrører de 2120 anmodninger omkring 6,2 milliarder kroner, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

/ritzau/

FacebookTwitter