SKAT fanger ulovlige øl-sælgere på Roskilde Festival

SKAT og Roskilde Politi beslaglagde allerede søndag 1700 dåser øl og opkrævede ølafgift af 6500 andre. Kursen mod ulovlige øl-sælgere er skærpet kraftigt i år.

"Øl og sodavand, der sælges uden pant, vil blive beslaglagt" står der på de plakater, som festivalgængere flittigt piller ned. (Foto: © Skat, DR)

Allerede før Roskilde Festival for alvor er gået i gang, har SKAT og Roskilde Politi været i aktion.

Campingområderne åbnede søndag, og her blev de første sælgere af ulovligt øl og sodavand noget overraskede over SKAT's skærpede kurs. 1700 dåser øl blev beslaglagt, og der blev opkrævet ølafgift af i alt 6500 dåser.

For de fem svenske sælgere blev det nogle rigtigt dyre øl: Udover en ølafgift på 24 kroner per ramme, skal de betale 5000 kroner i "kioskbøde" (for handel med øl, som der ikke er betalt afgift af), 5000 kroner i bøde for overtrædelse af pantlovgivningen og endelig 2500 kroner i opbevaringsomkostninger. Og så blev øllene endda beslaglagt.

Skærpede regler

- At man nu udover at betale afgift for øllene også får en bøde og får beslaglagt sine øl, kom som en overraskelse for de fem svenskere, som vi 'handlede' med. Jeg håber, at det får dem til at overveje, om det er umagen værd en anden gang, siger Gert Høj, fra SKAT, der er en del af aktionsgruppen.

SKAT har ellers i år hængt plakater op om de skærpede regler ved indgangene til festival- og campingområderne, men det så ikke umiddelbart ud til at skræmme sælgerne væk, der havde godt gang i salget af ulovlige øl.

Plakater forsvinder

Til gengæld er plakaterne godt på vej til at blive den foretrukne souvenir for festivaldeltagerne, der ivrigt piller plakaterne ned for at tage dem med hjem.

- At de unge er begyndt at snuppe vores plakater for at tage dem med hjem er for os et tegn på, at vi har ramt rigtigt med vores kampagne i år. Nu må vi bare håbe, at den også rammer hos nogle af dem, der overvejer at sælge ulovlige øl, udtaler Gert Høj.