Skat klar med tallet: Skal du have penge tilbage?

Hav tålmodighed, hvis du klikker dig ind på Skats hjemmeside for at tjekke din årsopgørelse for 2015.

Det kan tage sin tid at få svar på, om du skal have penge tilbage i skat. Eller om der venter et skattesmæk. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Har du betalt for meget i skat i 2015? Eller har du betalt for lidt?

Du kan få svaret på Skats hjemmeside nu.

It-folkene i den udskældte statslige organisation har valgt at åbne for muligheden for at tjekke årsopgørelsen for 2015 lidt før tid.

- Vi er allerede nu klar til at afprøve brugen af systemerne og har derfor valgt at åbne før planlagt for de mange interesserede borgere, siger Claus Middelboe Andersen, der er underdirektør for IT i Skat.

4,4 millioner skal tjekke

Skat varslede tidligere, at årsopgørelsen ville være klar mandag den 14. marts, men allerede fredag eftermiddag kunne de første af de 4,4 millioner borgere, der har en ventende årsopgørelse, klikke sig på skat.dk for at et skattesmæk eller penge tilbage.

- Vi bruger weekenden på at sikre, at alt virker som det skal og for at få finjusteret vores systemer. Da vi bruger weekenden som testperiode, kan borgerne måske opleve, at systemet kommer til at køre ustabilt, siger Claus Middelboe Andersen.

Men det virker ikke til, at de danske skattebidragere vil vente. Som du kan se af screendumpet herunder, var der trængsel på Skats hjemmeside kort før Disney Sjov.

FAKTA Årsopgørelsen på skat.dk.

  • Har du ændringer eller nye tal, kan du oplyse det i årsopgørelsen inden 31. marts 2016. Så kan ændringerne nå at komme med på den første årsopgørelse.
  • Hvis du skal have penge tilbage, går de automatisk ind på din konto fra den 12. april. Hvis det er mere end 100.000 kroner, kan der dog godt gå lidt længere tid.
  • Typisk er der flere, der har betalt for meget i skat, end skatteydere, der har betalt for lidt.
  • Sidste år fik således 3,4 millioner skatteydere alt 17 milliarder kroner tilbage i skat, mens omkring en million skatteydere skyldte seks milliarder kroner i restskat, da regnskabet blev gjort op ultimo marts 2015.
  • Hvis man ikke er omfattet af digital post, må man vente lidt med at se årsopgørelsen. Den sendes ud på papir til disse borgere 16.-25. april.
  • Kilder: Skat, Ritzau