Skatteekspert: Så meget må du tjene på at udleje dit hjem

Antallet af turister, der lejer et værelse eller en lejlighed i Danmark i stedet for at bo på hotel, boomer. Her er skattereglerne for udlejning

Flere og flere turister ønsker at bo privat, når de besøger Danmark, og flere og flere danskere har opdaget gevinsten ved at tilbyde dem en lejlighed at bo i.

Men der er faktisk et loft for, hvor meget danskerne må tjene, før der skal betales skat af de ekstra penge, når populære formidlingstjenester som for eksempel Airbnb benyttes.

Skattereglerne var oprindeligt beregnet på at motivere folk til at leje værelser ud i de store studiebyer til gavn for unge studerende, forklarer Torben Bagge, advokatpartner i Tommy V. Christiansen og ekspert i skat.

Bundfradrag

Men det er helt det samme sæt skatteregler, der gør sig gældende, når danskerne vil leje deres lejlighed ud til turister på besøg i Danmark. Han forklarer reglerne her.

- Der er forskel på, hvordan man beregner det årlige beløb, alt efter om man lejer en bolig ud, man selv ejer, eller man fremlejer en bolig, man selv lejer, siger han og uddyber:

- Er det en bolig, man selv ejer, så er der et årlig bundfradrag på 1,33 procent af ejendomsværdi, det vil sige 13.330 kroner per million kroner, dog mindst 24.000 om året. Er der tale om fremleje, så er bundfradraget baseret på to tredjedele af den husleje, man selv betaler.

Torben Bagge anbefaler SKAT's egen hjemmeside, hvor danskerne kan få hjælp til at beregne deres årlige bundfradrag.

Reglerne er de samme, uanset om man lejer sin bolig eller er andelshaver.

Facebook
Twitter