Skatteminister vil have Advokatnævnet til at undersøge Bech-Bruun

Skatteminister Karsten Lauritzen har indbragt Bech-Bruun til Advokatnævnet, der nu skal undersøge, om advokatvirksomheden var inhabil i forbindelse med undersøgelse af udbytteskat.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har indbragt advokatvirksomheden Bech-Bruun for Advokatnævnet. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have Advokatnævnet til at undersøge, om advokatvirksomheden Bech-Bruun var inhabil, da advokathuset stod for den store advokatundersøgelse for staten af sagen om formodet svindel med udbytteskat.

I Skattestyrelsens granskning af udbyttesagen har myndighederne fundet ud af, at Bech-Bruun rådgav en tysk bank involveret i udbyttesagen i 2014. Det fortalte skatteministeren på et pressemøde torsdag den 1. november.

Dagen efter sendte Bech-Bruun en redegørelse til ministeren, hvor Bech-Bruun erkendte, at advokatselskabet ikke burde have givet rådgivning til den tyske bank i 2014, fordi der var risiko for, at rådgivningen kunne misbruges. Bech-Bruun fastholdt dog, at selskabet fandt sig selv habil til at stå for den store advokatundersøgelse i 2017.

Men nu har skatteminister Karsten Lauritzen altså valgt at indbringe Bech-Bruun for Advokatnævnet.

Vil tage stilling til honorar

I forlængelse af nævnets vurdering vil ministeren tage stilling til, om Skatteministeriet vil kræve Bech-Bruuns honorar tilbagebetalt.

- Det er et godt eksempel på at man som rådgiver i skatterådgiverbranchen skal være meget påpasselig med, hvad man rådgiver om. De har spillet en meget uheldig rolle, og med det vi ved nu, har jeg meget svært ved at se for mig, at vi havde valgt dem til at lave advokatundersøgelsen af udbyttesagen, siger skatteminister Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Hvis habilitetsreglerne er brudt, vil jeg som skatteminister kigge på, om vi kan vi kræve en del af den betaling, vi har ydet til firmaet, tilbage, for vi har jo ikke fået en vare, der var i orden, hvis der er habilitetsproblemer.

Orientering til Folketinget

Skatteministeren har i dag orienteret Folketingets partier om den redegørelse fra Bech-Bruun, som skatteministeren modtog fredag den 2. november.

Her redegør Bech-Bruun blandt andet for, at man er blevet opmærksomme på, at tidligere ansatte i advokathuset har ydet rådgivning i 2014 og 2015, der ligger udenfor Bech-Bruuns almindelige virke og retningslinjer, samt at Bech-Bruun ikke længere repræsenterer to klienter, som henvendte sig i juni 2018 vedrørende refusion af udbytteskat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra advokatfirmaet Bech-Bruun her til middag.

Facebook
Twitter