Skejby fyldt med influenza A-mistænkte

Børneafdelingen på Skejby Sygehus har konstant fire-fem børn indlagt, der er mistænkt for at have influenza A.

Presset på børneafdelingen på Skejby Sygehus er stort, fordi mange forældre er bange for influenza A. (© P4 Østjylland)

Børneafdelingen på Skejby Sygehus er ved at sande til i børn, der er mistænkt for at have influenza A.

Afdelingen har i øjeblikket konstant fire-fem børn i isolation, fordi de er mistænkt for at have influenza A, men selv om sygehuset allerede har undersøgt mange børn, så har lægerne kun konstateret den berygtede influenza hos to-tre børn.

Bekymrede forældre

- Vi får indlagt en del børn med influenzasymptomer, hvor det største problem er, at forældrene er blevet bange for influenza. Men der er ­ingen grund til bekymring for ellers raske børn, der får influenza, siger overlæge Jens Erik Veirum.

Hver gang børneafdelingen modtager børn, hvor man ikke kan finde årsagen til feberen, bliver børnene isoleret, indtil de er raske, ­eller til en pode-prøve viser, at barnet ikke har influenza A.

Få reelle syge

Jens Erik Veirum fortæller, at det kun er en brøkdel af dem, der bliver under­søgt, som reelt har in­fluenza, og de mange undersøgelser presser børneafdelingen, som kun har fem isolationspladser.

Der skal nemlig også være plads til børn med andre ­alvorlige infektioner, så hvis tilstrømningen fortsætter, kan det ende med, at afdelingen øremærker et helt afsnit til de influenza-mistænkte, så de ikke bliver blandet med de mere sårbare kronisk syge børn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk