Skib stødt på grund i Roskilde Fjord: 130 evakueret

Passagerskibet Sagafjord er lørdag eftermiddag stødt på grund i Roskilde Fjord på Sjælland.

Flere skibe og både er blevet tilkaldt for at hjælpe med at evakuere de 130 gæster, som er om bord Passagerskibet "Sagafjord". (Foto: Martin Bjerregaard Nielsen)

- Omkring klokken 15:42 får vi meldinger om, at skibet Sagafjord er gået på grund i Roskilde Fjord.

Det fortæller Michael Horn, der er vagtholdsleder i Forsvarets Operationscenter.

130 passagerer - eller gæster, som vagtholdslederen kalder dem - var ombord på skibet, da det sejlede ind i en sandbanke.

- Jeg kan forstå, at skibet sejlede med forholdsvis lav fart. Så der er ingen, der er kommet til skade, siger Michael Horn.

Skibet slog ikke læk, og derfor var ingen ombord i fare. Der var heller ingen miljømæssig risiko fra for eksempel benzin- eller olieudslip i forbindelse med grundstødningen.

DR Nyheder er blevet kontaktet af lystsejleren Martin Bjerregaard Nielsen, der har sendt billeder af det grundstødte passagerskib. Han fortæller, at hans båd var for lille til at hjælpe til, og at der allerede var andre skibe og personel tilstede, der hjalp folk fra borde.

Alle er sikkert i havn

Klokken 18:55 var alle ombord evakueret til Veddelev havn med hjælp fra to gummibåde fra Østsjællands Beredskab, en fra Dansk Søredningsselskab i Lynæs og passagerskibet Svanen.

Michael Nørregaard Gam, indsatsleder, Østsjælands Beredskab, har koordineret evakueringen, og han fortæller til DR Nyheder, at indsatsen er gået planmæssigt.

- Sagafjord sørgede for bustransport fra Veddelev Havn til Roskilde, hvor gæsterne efter planen skulle have gået i land, siger Michael Nørregaard Gam.

Men skibet ligger der endnu. Det er rederiet eller dets forsikringsselskab, der skal sørge for, at skibet kommer fri.

- De præcise omstændigheder omkring, hvorfor skibet gik på grund, har vi endnu ikke afklaret. Det sker med jævne mellemrum, at skibe går på grund. Og vi har et beredskab klar til at assistere, siger Michael Horn.

Forsvaret har givet tilladelse til, at skibet kommer fri af grunden og lægger til i Roskilde. Men myndighederne tilbageholder Sagafjord, indtil det er blevet undersøgt af dykkere for at sikre, at der ikke er nogen miljø- eller sikkerhedsmæssige risici for skibet.

Sagafjord er et skib fra 1950'erne, som bliver brugt som flydende restaurant, hvor der kan holdes fest og middage.

Facebook
Twitter