To skibe stødt sammen ved Kullen

To skibe er stødt sammen i farvandet ved Kullen i Sverige. Det ene skib skal ifølge de foreløbige oplysninger ligge på siden, oplyser politiet.

To skibe er stødt sammen i farvandet ved Kullen i Sverige. Detene skib skal ifølge de foreløbige oplysninger ligge på siden,oplyser politiet.

Ved kollisionen stødte et tørlastskib sammen med en danskejetkemikalie-tanker. Det var det sidstnævnte skib, som kæntrede. Dervar fem besætningsmedlemmer om bord, oplyser Søværnets OperativeKommando i Ârhus. Tørlastskibet er tysk indregistreret, menskemikalietankskibet, der er ved at synke, fører Liberia-flag.

Op imod 20 fartøjer er involveret i eftersøgningen af sømændene.Enkelte skibe er også kaldt til området på grund af risikoen forforurening af havet. I alt er der fire-fem svenske og danskehelikoptere i aktion.

Sammenstødet mellem de to skibe skete et par sømil fra kystenved Kullen. Kollissionen indtraf ved 10-tiden. Men halvanden timesenere var det endnu ikke lykkedes at redde samtlige søfolk frakemikalie-tankskibet, oplystes det hos søredningstjenesten iGöteborg. Det var uklart, hvor mange besætningsmedlemmer, der varom bord på det kæntrede skib, men eftersøgningen efter demfortsætter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk