Skibsejere bag Scandinavian Star ramt af flere brande

Oslo Politi efterforsker, om der lå forsikringssvindel bag branden på Scandinavian Star. En ekspertgruppe har leveret oversigt over uheld og brande.

Brandkatastrofen på Scandinavian Star skete i 1990, men brandene er aldrig blevet opklaret. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

En norsk privat ekspertgruppe vil have undersøgt, om branden på Scandinavian Star i 1990 har forbindelse til flere uheld og brande på andre skibe i ejerkredsen, skriver Politiken.

En rapport fra ekspertgruppen har fået branden, der kostede 159 mennesker livet, på norsk politis dagsorden. Her efterforsker man i øjeblikket, om der lå forsikringssvindel bag de påsatte brande på Scandinavian Star.

- I det omfattende materiale, som vi har overleveret til Oslo Politi, er der en oversigt over uheld og brande på skibe, som selskaberne bag Scandinavian Star opererede med i 1980'erne i Caribien og i årene efter. Så kan politiet undersøge, om der kan være en sammenhæng med de påsatte brande på Scandinavian Star, siger skibsinspektør Gisle Weddegjerde, fra Stiftelsen Etterforskningen av Mordbrannen på Scandinavian Star.

Officielt havde SeaEscape solgt skibet en uge inden mordbranden til den danske forretningsmand Henrik Johansen, men i registret i Bahamas stod SeaEscape stadig som ejer, og det amerikanske selskab fik udbetalt en forsikringssum på 14 millioner dollar.

Desuden var ni besætningsmedlemmer fra SeaEscape med på den fatale sejlads.

Søfartsstyrelsens tidligere hovedundersøger af brandene på Scandinavian Star, Flemming Thue Jensen, erklærede for nylig, at brandene måtte være udført af besætningsmedlemmer med et indgående kendskab til skibe og brande.

/ritzau/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1160466544003868

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk