Skibsinspektør: Jeg ser frem til at fortælle sandheden i retten

Flemming Thue Jensen har tidligere afvist, at lade sig afhøre af politiet i sagen om Scandinavian Star.

Flemming Thue Jensen har tidligere afvist, at lade sig afhøre af politiet, fordi han ikke stoler på den norske efterforskningsleder. (Foto: Pedersen © Scanpix)

Københavns Politi har indkaldt den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen, som i slutningen af februar kom med nye oplysninger i sagen om branden på Scandinavian Star på et pressemøde i Oslo, til afhøring.

Det ser Flemming Thue Jensen frem til.

- Jeg fortalte sandheden på et pressemøde i Oslo, men det, jeg fortalte der, har ingen retsvirkning. Nu hvor jeg vælger at fortælle det samme i en retssag, så får det en retsvirkning, siger han.

Politiet mente i første omgang, at en passager stod bag. I dag kender politiet ikke gerningsmanden.

Flemming Thue Jensen har tidligere nægtet at lade sig afhøre af både dansk og norsk politi.

Men på et pressemødet i Oslo sidste måned pegede Flemming Thue Jensen på to besætningsmedlemmer, som ifølge ham er skyldige i færgebranden, der kostede 159 mennesker livet natten til den 7. april, 1990.

Skibsinspektør: Har ventet på rette øjeblik

Den såkaldte indenretlige afhøring af Flemming Thue Jensen kommer til at ske den 16. marts i Københavns Byret.

Politiet har begæret lukkede døre i sagen, og en dommer vil være til stede under afhøringen.

- Jeg havde mine helt klare grunde til ikke at blive afhørt af politiet (tidligere, red.), nu bliver jeg afhørt af en dommer, og jeg vil fortælle det samme, som jeg fortalte i Oslo, siger han.

Flemming Thue Jensen siger også, at det de sidste seks år har været hans mission at få sandheden om Scandinavian Star frem.

- Jeg har det fantastisk godt, for jeg fået forløst noget indeklemt ved at stå frem. Jeg har de sidste fire år haft en viden om, hvem der gjorde det her, og det har ikke været sjovt at gå med den viden, siger han og fortsætter:

- Jeg har bare måttet vente på en anledning til offentligt at kunne træde frem med den viden.

Facebook
Twitter