Skiftedag i sommerhuse giver bilkø ved grænsen

Ifølge politiet må man vente op til en halv time for at krydse grænsen fra Tyskland via motorvejen.

Trafikken fra Tyskland og ind i Danmark er lørdag formiddag på et sådant niveau, at det udløser køer ved grænsen. (Arkivfoto) (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

En lille uge er der gået, siden tyskere fik lov til frit at krydse grænsen til Danmark. Og lørdag er skiftedag i sommerhusene, hvor vore tyske naboer ferierer.

Derfor er trafikken fra forbundsrepublikken og ind i kongeriget lørdag formiddag på et sådant niveau, at det udløser køer ved grænsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi melder om op mod en halv times ventetid ved motorvejsovergangen i Frøslev. Ved overgangene i Padborg og Kruså er ventetiden en anelse mindre. Her er der 15-20 minutters kø, lyder det.

Længere vestpå, ved grænseovergangen i Sæd syd for Tønder, er ventetiden nede på fem minutter. Politiet opfordrer desuden til, at man benytter grænsen i Pebersmark syd for Rens. Den er åben i tidsrummet 7-19.

Først i denne uge kan turister rejse til Danmark

I midten af marts lukkede Danmark grænserne for udlændinge, som ikke havde en anerkendelsesværdig grund til at rejse ind. Formålet var at forhindre spredning af coronavirus.

Først i den forgange uge er der blevet lempet. I første omgang var det turister fra Tyskland, Norge og Island, som fik lov at rejse ind i landet.

Regeringen har varslet, at der fra 27. juni vil blive åbnet for indrejse fra størstedelen af landene i Europa.

/ritzau/

Facebook
Twitter