Skole i Odsherred dybt rystet over at være bombemål

Skolebestyrelsesformand er rystet over, at skole i Fårevejle tilsyneladende har været angrebsmål.

Skolebestyrelsen på Sydskolen i Odsherred Kommune er dybt overrasket over, at en skoleafdeling i Fårevejle tilsyneladende var mål for et bombeangreb i den såkaldte Kundby-sag.

- Jeg må indrømme, da jeg i formiddag så i en avis, at det var Sydskolen i Fårevejle, tænkte jeg hvorfor det?, siger skolebestyrelsesformand Lene Ørnberg Terkelsen, til Ritzau.

Selv om skolebestyrelsesformanden er rystet over sigtelsen, er hun dog ikke bange for, at skolen vil være et angrebsmål og kalder sagen "et enestående tilfælde".

- Vi har to piger, der går på Sydskolen, og jeg er fuld af tillid i forhold til at sende dem i skole, det er jeg slet ikke bekymret for.

Lærerne på skolen i Fårevejle er blevet underrettet om sigtelsen tirsdag formiddag, og senere tirsdag vil politiet tale med forældrene.

På mødet vil forældrene blive informeret af politiet, der opfordrer til, at dagligdagen fortsætter som hidtil.

Samtidig råder skolebestyrelsesformanden dog forældre til at tale med deres børn om sagen.

- For der er jo ingen, der skal være bange for at gå i skole, siger Lene Ørnberg Terkelsen.

Sagen kort

  • I næsten to måneder har sagen mod pigen og en 24-årig tidligere syrienkriger været holdt hemmelig for offentligheden. Men tirsdag valgte anklager Kristian Kirk at læse sigtelsen op, inden dørene blev lukket.

  • Den 16-årig pige og 24-årige mand mistænkes for at ville bombe Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle. Politiet har eftersigende fundet bombemanualer hjemme hos pigen.

  • De er sigtet efter straffelovens terrorparagraf, der kan give fængsel på op til livstid.

  • De har begge siddet varetægtsfængslet i sagen siden januar.

/ritzau/

Facebook
Twitter