Skoleelever skal lære hvad vold er

Op imod hvert 5. barn oplever vold i hjemmet, derfor skal vold på skoleskemaet. Det mener Danner, som har udviklet et nyt undervisningsmateriale. Målet er at lære børn, hvad de skal gøre, hvis de oplever vold.

Op imod hvert 5. barn oplever vold i hjemmet. I skolen kan de lære om både fysisk og psykisk vold, hvad de skal gøre, hvis de oplever vold, og hvordan vold kan forebygges. (© Colourbox)

Vold er kommet på skoleskemaet i 5. og 6. klasserne. Eleverne skal lære, hvad vold er, og hvordan de forebygger vold.

Bag undervisningsmaterialet står Danner - den tidligere Dannerstiftelse for kriseramte kvinder og børn.

- Flere undersøgelser peger på, at henved hvert femte barn oplever vold i hjemmet. Enten at barnet selv eller andre familiemedlemmer er udsat for vold, siger seniorkonsulent Mia Falconer fra Danner.

Børn står frem

Omkring 1000 elever har modtaget undervisning efter det nye materiale fra Danner, og i mange klasser har samtalerne om vold fået stor betydning.

- Vores evalueringer viser, at undervisningen i en del klasser har medført, at børn er stået frem og fortalt, at der foregår ting i hjemmet, som de er kede af, fortæller Mia Falconer.

Med materialet følger en lærervejledning, der trin for trin fortæller læreren, hvordan han kan handle i den situation.

- Det er vigtigt, at læreren underretter myndighederne om vold. Man har simpelthen et ansvar som voksen, og det ansvar skal tages rigtig alvorligt. Det handler om at åbne muligheden for, at børnene kan få et andet liv, siger Mia Falconer.

Materialet kan bestilles gratis på Center for Undervisningsmidler eller downloades på EMU Danmarks Undervisningsportal.