Skolelærer kendt skyldig i voldtægt og beføling af tre skolepiger

Retten i Næstved afgør i dag en sag om voldtægt og beføling af skolepiger.

En 32-årig folkeskolelærer er i retten i Næstved kendt skyldig i flere punkter om voldtægt og blufærdighedskrænkelse af tre skolepiger i alderen 13-14 år.

Manden frikendes for beføling af en fjerde pige.

Det er et enigt nævningeting, der kender skolelæreren skyldig i 11 af 12 anklagepunkter. Skolelæreren er også kendt skyldig i trusler mod den 13-årige pige, som han ifølge retten flere gange har voldtaget.

I kendelsen lægger retten vægt på vidneforklaringerne fra pigerne, og at andre elever på skolen også har forklaret, at tiltalte var grænseoverskridende i forhold til dem og andre piger på skolen.

Ofrene i sagen har afgivet forklaring bag lukkede døre. Den 13-årige pige, der er blevet voldtaget af skolelæreren, har ifølge retten forklaret sig til politiet 'troværdigt, oprigtigt og selvoplevet'.

Familien var til stede i retten

Skolelæreren har nægtet sig skyldig i voldtægt og har forklaret i retten, at den 13-årige pige selv opfordrede til et seksuelt forhold. Han har forklaret i retten, at han var idrætslærer for pigen, da hun kom og bad om at snakke med ham blandt andet om dårligt selvværd.

Skolelæreren har fortalt, at han lider af ptsd efter en udsendelse som soldat, og at det betød en dårlig dømmekraft.

Da pigens forklaring er foregået bag lukkede døre, ved offentligheden ikke, hvad pigen har sagt til skolelærerens forklaring.

Den 32-årige skolelærer fortæller i retten, at han har gode personlige forhold. Han har kone og et barn på to år.

- Min kone står bag mig og er også til stede her i retten i dag, siger skolelæreren i retten efter skyldkendelsen. Også mandens forældre og søster er til stede i retten.

Dom senere i dag

Retten forventer at kunne afsige dom i eftermiddag.

Anklager Siw Olsen mener, at skolelæreren skal straffes med fængsel i syv år.

- Der er tale om en skolelærer, som eleverne har et særligt tillidsforhold til. Der er tale om børn, og der er tale om tre forurettede i alt. Der er tale om adskillige forhold, siger Siw Olsen.

Forsvarer Jeppe Søndergaard mener, at straffen skal være markant lavere. Han henviser til, at skolelæreren er ustraffet, og at han har gode personlige forhold.

- Fængsel er en dyr måde at gøre slemme mennesker værre på. Jeg mener, at en passende straf ligger på to til fire år. Min klient fortjener at få fred nu, så han kan få bearbejdet sin ptsd.

Sagens tiltalte fik det sidste ord inden domsafsigelsen.

- Jeg er meget ked af det, der er sket. Varetægtsfængslingen har været hård og det har virkelig ikke været nemt. Jeg håber, man vil tage et rimeligt hensyn til min familie i overvejelserne.