Skolelærer skal seks år i fængsel for voldtægter og beføling

Skolelærer fra Midtsjælland er blevet idømt seks års fængsel for voldtægt og blufærdighedskrænkelser af tre skolepiger.

Den 32-årige skolelærer Bjørn Christiansen, der har skiftet navn fra Jacob Emil Laudrup Høpner, er blevet idømt seks års fængsel for voldtægt og blufærdighedskrænkelser af tre skolepiger.

Det har et nævningeting ved Retten i Næstved afgjort. Overgrebene fandt sted i 2018 på skolepiger på en skole på Midtsjælland.

Anklager Siw Olsen havde procederet for en straf på syv års fængsel. Forsvarer Jeppe Søndergaard havde håbet på mellem to og fire års fængsel.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at overgrebene var sket flere gange og over en længere periode på flere piger.

Forsvarer Jeppe Søndergard ønsker ikke at kommentere rettens afgørelse. Han sagde i retten, at hans klient har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke sagen.

Stod frem i artikel

Den 32-årige skolelærer stod sidste år frem i Politiken og fortalte om, hvordan han flere gange var blevet overfaldet af voldelige skoleelever. I artiklen hed det sig, at elevernes vold 'gør ondt og efterlader spor i sjælen'.

Det store interview med Bjørn Christiansen, som manden kalder sig i dag, blev bragt i samme periode, hvor Bjørn Christiansen gentagne gange voldtog en 13-årig skoleelev.

Bjørn Christiansen er mandens nuværende navn, han foretog navneforandring efter anholdelsen i januar 2019. Han blev i dag dømt skyldig i 11 af 12 anklagepunkter, herunder også trusler mod den 13-årige pige, som han gentagne gange har voldtaget.