Skoleleder om Rebildsag: Ingen mistanke om sexmisbrug

To af de sexmisbrugte børn i Rebildsagen gik på Kongerslev Skole. Vi havde ingen mistanke om at drengene blev sexmisbrugt, siger tidligere skoleleder.

To af de sexmisbrugte børn i Rebildsagen, hvor en 56-årige far er tiltalt for at have voldtaget syv af sine børn samt to andre, gik i 8. og 9. klasse på Kongerslev Skole. Den daværende skoleleder husker tydeligt drengene.

- Drengene havde et stort fravær. De blev ikke vasket, de manglede mad, og de havde ikke nogen social kontakt med de øvrige børn på skolen, siger Find Hartmann, der var skoleleder på Kongerslev Skole, da de to drenge gik i 8. og 9. klasse, til DR Nyheder.

Alligevel havde skolen ikke mistanke om, at drengene ifølge anklageskriftet blev truet til samleje og anden kønslig omgang i hjemmet.

- Vi havde ingen mistanke om sexmisbrug overhoved. Vi har nok ikke været gode nok til at se de signaler, som drengene sendte.

Gik til politiet

Kongerslev Skole gik både til socialforvaltningen og politiet med de oplysninger, de havde om drengene.

- Alene drengenes fravær var nok til, at vi satte noget i værk. Vi kontaktede socialforvaltningen, og de kontaktede straks familien. Jeg ved at socialforvaltningen har brugt meget tid og penge på familien, siger Find Hartmann.

Flere år før anholdelse

Alligevel gik der adskillige år, før faren i familien i 2010 blev anholdt af politiet. Flere af overgrebene mod børnene fandt sted i perioden efter Kongerslev Skole gik til politiet.

- Det er ikke lykkes for os at afdække de signaler, der pegede på, at drengene blev misbrugt. Nok alene fordi vi manglede fantasien til, at noget så modbydeligt kunne ske, lyder det fra den tidligere skoledirektør.

Den voldtægtstiltalte fars sag skal behandles af Retten i Aalborg, der indleder sagen den 13. februar. Den ventes dom den 22. marts

Facebook
Twitter