Skolelederformand forudser fuld skoledag til næsten alle

Skolerne får nu plads til flere elever, efter at anbefalingen om to meters afstand er blevet ændret.

Ifølge formanden for Skolelederforeningen får skolerne nu plads til endnu flere elever, efter at anbefalingen om afstand er ændret.(Arkivfoto). (Foto: © Anne Bæk, Ritzau Scanpix)

Skolerne har fået en pludselig håndsrækning fra Sundhedsstyrelsen, efter at anbefalingen om to meters afstand mellem personer søndag er ændret til en meter i de fleste tilfælde.

Langt flere af de ældste elever i 6.-10. klasse kan eksempelvis nu vende tilbage i skole 18. maj, forudser formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.

Han understreger samtidig, at han mandag skal have et møde i Børne- og Undervisningsministeriet, som vil gøre skolerne klogere på, hvad ændringen præcist betyder.

- Men de ældste elever kommer mere i skole. Jeg forventer, at alle elever vil komme i skole, og hovedparten vil komme i skole, i det der nok svarer til en fuld skoledag, siger Claus Hjortdal.

Lærere bliver frigivet

Anbefalingen om en meters afstand betyder, at klasserne nu ikke i samme grad som tidligere skal spredes ud på flere klasselokaler.

Det betyder også, at flere lærere vil blive frigivet. Dermed kan flere elever komme tilbage og få undervisning.

- At man ændrer afstandskravet til én meter, gør en verden til forskel på, hvordan vi kan have alle eleverne ude på skolerne.

- Det betyder, at vi i højere grad kan benytte personalet på en anden måde, end vi har kunnet indtil nu. Indtil nu har afstandskravet været på to meter, hvilket har betydet, at vi til almindelige klasser har brugt to til tre lærere, hvor vi tidligere har brugt én lærer.

- Nu kan vi have de fleste klasser i ét lokale, og det betyder, vi kan frigøre minimum en lærer per klasse, vurderer Claus Hjortdal.

/ritzau/