Skolerne ringer ind til nye coronaretningslinjer - og forældrene til 0.-klassebørn er velkomne

Før sommerferien ændrede Sundhedsstyrelsen sine retningslinjer for skolerne.

Fotoseancerne bliver anderledes, og rundstykkerne droppes, når 0.-klasserne i næste uge begynder på Højby Skole. (Arkivfoto) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skoletaskerne skal igen pakkes, og madpakkerne skal atter smøres, når skolerne i næste uge ringer ind til et nyt skoleår.

Elevernes og lærernes hverdag blev i foråret vendt på hovedet med coronaretningslinjer om afstandskrav, legegrupper og forskudte mødetider.

Men før sommerferien ændrede Sundhedsstyrelsen sine retningslinjer, der blandt andet betyder, at kravet om at holde mindst en meters afstand ikke længere gælder. Det anbefales dog fortsat, men der er ikke tale om et krav.

"Tilbage til normalen"

På Gl. Hasseris Skole i Aalborg føler man, at der har været fin tid til at forberede sig på de nye retningslinjer, som blev offentliggjort før sommerferien, fortæller viceskoleleder Søren de Lasson.

- Vi har egentlig tænkt os at gå tilbage til normalen med fokus på afstand og hygiejne, som der bliver anbefalet af myndighederne. Vi har selvfølgelig fokus på, at der stadig skal vaskes hænder, og at eleverne holder sig til deres klasseklammerater.

  • Der er stadig stor fokus på at holde afstand i skolerne. Sådan så det ud på Stengård Skole i Gladsaxe Kommune i april. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Man skulle vente pænt på at komme ind. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 2

I frikvarterne bliver eleverne fortsat opdelt i udeområderne efter klassetrin.

- Børnene får besked på, at de kun må lave aktiviteter med deres egen klasse. Men det kommer de til at tage flot, for de har tidligere været nede på legegrupper på fem mand, lyder det fra Søren de Lasson.

Gl. Hasseris Skole har omkring 760 elever.

Forældrene til 0.-klasserne er velkome

På den noget mindre skole Skt. Helene Skole i Gribskov Kommune, der har 370 elever, griber man også tingene forsigtigt an.

Det gør man, fordi man kan, fortæller skoleleder Lars Rasmussen.

- Vi har været begunstiget af at have store lokaler, og vi vil fortsætte med at have en-meter-reglen. Men vi siger også til lærerne, som står i retningslinjerne, at man kan gå på kompromis med en-meterreglen. Det kan eksempelvis være i et faglokale, siger han.

Skt. Helene Skole kommer ikke til at have forskudte mødetider.

- Vi er så heldige, at vi har en skole, der er i et plan, og som er i sådan nogle blokke. Så vi har valgt, at eleverne møder på samme tid, men har forskellige indgange, siger Lars Rasmussen.

Og når de nye 0.-klasser begynder i næste uge, vil der også være plads til forældrene.

Ingen rundstykker

Det samme gør sig gældende på Højby Skole i Odense Kommune, fortæller skoleleder Pia Smiszek Nielsen.

- Vi fastholder, at forældrene kun må komme ind på skolen, hvis de er inviteret til et møde eller arrangement. Men når 0.-klasserne begynder, er forældrene velkome. Vi har et stort lokale, hvor alle kan være med den nødvendige afstand, siger hun.

Enkelte ting er dog anderledes.

- Det bliver ikke med rundstykker, som vi plejer. Normalvis går alle forældrene også med ned i klasseværelserne for at få taget billeder, men i år bliver det med fem forældre ad gangen. Det er jo en stor dag for alle, lyder det fra Pia Smiszek Nielsen.

Facebook
Twitter