Skrivestil kan fremover afsløre snyd ved eksamen

Et nyt system tjekker, om en eksamensopgave er skrevet på samme måde som tidligere opgaver fra samme person.

Når der fremover skal aflevere opgaver skal de studerende nok overveje grundigt, om der skal snydes, for et nyt system kan måske fange dem. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Forskere på Københavns Universitet er ifølge Berlingske i gang med at udvikle et system, der kan fange endnu flere eksamenssnydere, end man hidtil har gjort.

Professor Stephen Alstrup fra Datalogisk Institut forklarer, hvordan skrivestilen i en given opgave kan afsløre meget om ophavsmanden.

- Alle mennesker skriver forskelligt. Vi laver forskellige typer af stavefejl, bruger forskellige sætningslængder og typer af ord.

- Laver forskellige ordstillinger og har forskellige lixtal. Tager vi alle disse faktorer i betragtning, kan vi relativt hurtigt opdage, om en given opgave er skrevet af en bestemt elev - eller af en anden, siger han.

Det nye system rammer indtil videre kun plet i 73 procent af tilfældene, men målet er at komme op på 95 procent.

Hidtil har kontrollen blandt andet gået på, om en eksamensopgave eller dele af den matcher de opgaver, som allerede er lagret elektronisk i systemet.

På den måde fanger man imidlertid ikke de snydere, der køber sig til hjælp og lader en udefra kommende person skrive for sig.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter