Skudår koster efterlønnere dyrt

Forkert fødselsdag kan koste 12.000 skattefri kroner i efterløn. Skidt at være født i februar og fyldt 65 år.

Forkert fødselsdag kan koste 12.000 skattefri kroner i efterløn. Skidt at være født i februar og fyldt 65 år.

Hvis du er født i februar og fyldt 65 i år, kan du meget vel være blevet snydt for 12.293 skattefrie kroner i efterløn.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Reglerne er nemlig skruet sådan sammen, at man skal optjene et vist antal løntimer for at få udbetalt den fulde bonus i efterlønsordningens såkaldte to-årsregel, der handler om at holde folk lidt længere på arbejdsmarkedet.

I tre af fire år udgør en februardag 5,73 løntimer, men i skudår falder det til 5,53 timer, fordi måneden skal divideres ud på 29 i stedet for 28 dage.

Samlet millionbeløb

Den lille forskel betyder, at hundredvis af uheldige fødselarer lige nøjagtig ikke når den fulde optjening - selv om de opfylder samtlige kriterier og har arbejdet lige så meget i efterlønsperioden som kolleger født i januar eller marts.

Dermed går de samlet glip af et millionbeløb på grund af en teknisk omstændighed. Det har nu fået fagforeningen Lederne til at rejse en sag på vegne af et medlem.

Ledernes formand, Svend Askær, er klar til en retssag.

- Det er tåbeligt at lave så indviklede regler, at end ikke eksperter kan gennemskue dem. Hvis vi ikke får medhold, går vi til domstolene, for der er tale om en urimelig forskelsbehandling, siger Svend Askær til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Facebook
Twitter