Skuddrab ligner likvidering

En mand er død efter, at han søndag blev skudt ned på åben gade nær Islev Station. Politiet leder efter en sølvgrå Mercedes stationcar.

Gerningsstedet nær Islev Station på Slotsherrensvej i København, hvor en mand blev skudt (Foto: Anders Birger Schjørring © Scanpix)

Det lignede en ren likvidering, da en 29-årig mand søndag eftermiddag blev skudt ned og dræbt på Lillevang, en blind sidevej til Slotsherrensvej nær Islev Station i København.

Offeret stod og puslede med sin bil sammen med en kammerat, da en mand kom hen til ham og på tre-fire meters afstand affyrede et enkelt skud fra en ni mm pistol foran flere vidner.

Skuddet ramte den 29-årige i overkroppen, og han døde kort efter ankomsten til Rigshospitalet.

Registreringsnummer YY 45.930

Efter skyderiet gik gerningsmanden hen til en sølvgrå Mercedes stationcar og satte sig ind i højre side, hvorefter bilen forsvandt ad Slotsherrensvej med retning ud af København.

- Vidnerne er lidt usikre på, om der sad en eller to andre personer i bilen, siger drabschef Ove Dahl.

Bilen har registreringsnummer YY 45.930. Ejeren bor i Roskilde, men politiet havde midt på aftenen hverken fundet frem til bilen eller dens ejer, ligesom motivet var ukendt.

Kendt af politiet i forvejen

- Vi ved ikke, om han havde uvenner, var involveret i kriminalitet eller havde en gæld, der betød, at han skulle skydes ned, siger Ove Dahl.

Offeret var i forvejen kendt for forskellige former for kriminalitet, men der var ikke umiddelbart noget, der tydede på en forbindelse mellem ham og ejeren af bilen.

Facebook
Twitter