Skuespilleren Lykke Nielsen er død

Skuespilleren Lykke Nielsen er død efter længere tids sygdom, 60 år gammel. Lykke Nielsen blev især kendt som det kvindelige islæt i Klyderne sammen med blandt andet sin mand, Jesper Klein.

Lykke Nielsen er død - 60 år gammel (Foto: LARS MØLLER © Scanpix)

Skuespiller og forfatter Lykke Nielsen er død efter flere års kræftsygdom, hun blev 60 år gammel.

Lykke Nielsen blev opdaget som 10-årig, fordi hun var tvilling, og debuterede da sammen med tvillingsøsteren Helle i filmen "Andre Folks Børn". De to fulgtes videre til Lommer-revyerne på ABC i 1960'erne, hvor Dirch Passer blandt andet tryllede dem fra kurv til kurv, og ingen måtte vide, at der var to af slagsen.

Klyderne

Ind imellem fik Lykke Nielsen sin skuespilleruddannelse på Privatteatrenes Elevskole og hun havde gennem årene mange roller i film, revy og teater.

I alt medvirkede Lykke Nielsen i 13 film, ligesom hun lagde stemme til en tegnefilm.

Mest kendt blev hun som det kvindelige islæt i Klyderne sammen med ægtefællen Jesper Klein og kollegerne Jess Ingerslev og Tom McEwan.

Lykke Nielsen var også forfatter til en række bøger for børn om Frække Frida.

Brystkræft

I de senere år led Lykke Nielsen af brystkræft. En diagnose hun var meget åben omkring.

Til DRs program Vita fortalte Lykke Nielsen blandt andet, at hun ikke var så bange for at dø, fordi døden hører med til livet.

- Folk tror, at det at være skuespiller kun er glamour, og jeg har kolleger, der er flove over, at de har brystkræft og ikke vil tale om det, fordi det skader deres karriere, sagde Lykke Nielsen, der betonede, at hun havde det godt trods spredning af sygdommen.

Lykke Nielsen var sammen med Jesper Klein aktive i "Kunstnere for fred", og hun stillede op, da 300 kulturpersonligheder i begyndelsen af 2005 indkaldte til demonstration mod Danmarks medvirken i krigen i Irak.

Facebook
Twitter