Skuffet ryger: Det har ikke været spildt

Allan Lykke Jensen håber, at han har fået råbt myndighederne op, selv om han tabte sagen mod tobaksindustrien.

Eks-rygeren Allan Lykke Jensen er skuffet over, at Østre Landsret ikke gav ham medhold i sagen mod Skandinavisk Tobakskompagni.

Fynboen havde anklaget tobaksfirmaet for at putte stoffer i cigaretterne, som de ikke gør forbrugerne opmærksom på. Stofferne skulle blandt andet medvirke til at øge afhængigheden.

- Jeg havde håbet på, at sagen kunne have brudt igennem den is, der har været omkring tobaksindustrien og deres evne til at slippe udenom det hele hver gang.

- Nu har jeg kun det ene håb, at Sundhedsministeriet vil gribe ind og regulere dem, siger Allan Lykke Jensen til Ritzau.

Han bygger sit håb på, at sundhedsminister Astrid Krag torsdag har sendt et brev til Lykke Jensens advokat, Anker Laden-Andersen, hvori hun lover at tage affære.

En sej kamp

Det kalder Allan Lykke Jensen for "en lille sejr", når han skal se tilbage på de 11 års kamp, der fik en foreløbig afslutning med dommen i landsretten.

- Jeg håber, jeg har fået sat et kraftigt fodaftryk, og at myndighederne vil tage forbrugerne alvorligt. Det har været en lang og sej kamp, men jeg synes bestemt ikke, den har været spildt, siger Allan Lykke Jensen.

Får mere tid

Udover at få gjort opmærksom på det, han mener er en urimelighed, havde han krævet 57.000 kroner i erstatning for de fysiske problemer, han har fået efter 48 års rygning.

Men de penge får han altså ikke. Til gengæld får han nu en masse tid.

- At det er slut betyder jo, at jeg kan begynde at tænke på noget andet og beskæftige mig med andre ting. Det, synes jeg da, er rimelig rart, når jeg i 11 år har været spændt for på denne måde, siger Allan Lykke Jensen.

Først når han har drøftet sagen med sin advokat, vil han tage stilling til, om afgørelsen skal ankes.

/ritzau/