Skyderi afbryder debatmøde med svensk Muhammedtegner

Øjenvidner siger til DR, at der er blevet skudt ved et debatmøde med den svenske muhammedtegner Lars Vilks. Tre betjente er såret.

Store dele af Østerbro fra Gunnar Nu Hansens Plads ned mod Jagtvej er spærret af efter et skyderi.

Der er faldet skud ved kulturhuset Krudttønden ved Fælledparken i København, hvor den svenske kunstner Lars Vilks i dag deltager i et debatmøde om ytringsfrihed.

Det bekræfter Københavns Politi over for DR Nyheder.

Tre betjente er blevet ramt, siger et øjenvidne fra Krudttønden til DR Nyheder.

Andre øjenvidner siger desuden til DR Nyheder, at de har set en mand løbe efter en anden mand og hørt skud blive affyret ved kulturhuset Krudttønden.

Lars Vilks er angiveligt ikke ramt

Den svenske kunstner Lars Vilks, der er berømt og berygtet for at have tegnet profeten Muhammed som en hund, er i Krudttønden, men er ikke ramt.

Det skriver Jyllands-Postens kriminalreporter Mette Mayli Albæk på Twitter.

Lars Vilks er angiveligt ikke kommet noget til.

Teatret huser i dag et debatmøde om 'Kunst, blasfemi og ytringsfrihed', der blev afbrudt af skyderiet, som fandt sted kort før 15.30.

Op mod 30 skud affyret

- Der var masser af PET folk, og vi blev alle sammen tjekket inden fik gik ind. Jeg tror, der blev skudt i ca. 2 min. Måske 30 skud i alt, siger satireforksker Dennis Meyuhoff Brink, der var til stede da skuddene faldt, til Jyllands-Posten

- Der kommer folk ind, det viser sig heldigvis at være PET-folk. Den ene er blevet skudt i benet. De tilkalder forstærkninger. De kommer løbende gennem lokalet med hævede pistoler, og de får så Lars Vilks ud af en bagdør, siger han.

Der skal være affyret op mod 30 skud, siger øjenvidner.

Skud tæt ved legeplads

Teatret har hjemme i udkanten af Fælledparken mellem Østerbrogade, Jagtvej og Parken og ligger ikke langt fra en legeplads.

Andre øjenvidner siger, at der er et stort opbud af politibiler, ambulancer og lægebiler.

Opdateres...