Skyderiet i Field's går verden rundt

Flere regeringsledere har sendt tanker til Danmark.

Skyderiet i indkøbscenteret Fields har siden i går været en stor historie i medier verden over.

Gårsdagens tragiske hændelse i et af Danmarks største indkøbscentre på Amager i København har også fundet udenlandske statsledere og mediers interesse.

Desuden har statsministre fra de nordiske lande alle sendt tanker til Danmark, skriver Ritzau, efter syv personer blev skudt og en mand anholdt.

Indtil videre er tre personer døde, mens fire personer er hårdt sårede. Følg live-opdateringer her.

Den svenske statsminister, Magdalena Andersson (S), kommenterede i aftes skyderiet på den svenske tv-kanal SVT.

- Det er en forfærdelig hændelse. Jeg har haft kontakt med Danmarks statsminister for at vise Sveriges og min deltagelse i den her svære situation. Vi har også tilbudt hjælp, hvis der findes noget, som vi kan hjælpe Danmark med, siger statsminister Magdalena Andersson.

Efter den svenske statsminister gav kommentaren, er det kommet frem, at to af de sårede, som blev ramt af skud, er svenske statsborgere. De er blevet behandlet på hospitalet, men vi kender ikke deres tilstand.

Den norske statsminister Jonas Gahr Støre har også udtrykt, at Norge er klar til at støtte Danmark. Skyderiet i København skete, mindre end 10 dage efter en mand i Oslo åbnede ild mod flere mennesker i den norske hovedstad. Her blev 20 såret og to personer omkom.

DR's Tysklandskorrespondent skrev ovenstående tidligere i dag på Twitter. (© (Screenshot))

I vores naboland mod syd har skyderiet også fyldt en del. DR’s Tysklandkorrespondent, Michael Reiter, har eksempelvis skrevet på Twitter, at skyderiet i Field's her har været en af dagens tophistorier.

I USA ser man til Danmark

Men det er ikke kun i europæiske medier, at skyderiet har fyldt dagen igennem.

Flere amerikanske politikere for partiet Republikanerne henviser nemlig til skyderiet i Danmark på det sociale medie Twitter, hvor det har skabt stor debat mellem de forskellige fløje.

Her hævder de republikanske politikere, at der på trods af en meget stram våbenlov i Danmark stadig sker masseskyderi.

I det amerikanske medie New York Times skriver de, at vold med skydevåben i Danmark kun forekommer sjældent i forhold til i USA. I Danmark er der ifølge mediet et dødsfald med våben per 100.000 indbyggere årligt, mens det tal i USA er på 12.

Ifølge Københavns politi er der ud over de tre døde og fire sårede også tre andre, som blev ramt af strejfskud samt 20 personer, som fik skader under flugten fra shoppingcentret. I alt 30 personer har altså fået skader på grund af hændelsen.

  • Det amerikanske kongresmedlem Lauren Boebert fra Republikanerne. Hun er kendt for at være for retten til at bære våben. (© (Screenshot))
  • Kongreskandidaten fra Republikanerne Lavern Spicer skriver her, at hun glæder sig til at se, hvad venstrefløjen svarer på, at der i Danmark sker skyderier på trods af, at det er ulovligt at bære våben. (© (Screenshot))
1 / 2