Skyderi i København er banderelateret: En person er ramt

Aftenens skyderi i Københavns nordvestkvarter har formentlig noget med aktuel konflikt at gøre.

Politiet har afspærret området i Nordvest, hvor personen blev skudt. (Foto: Presse-fotos.dk © www.presse-fotos.dk)

En person blev ramt af skud under aftenens skyderi i Københavns nordvestkvarter.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

- Personens tilstand er pt. ukendt. Det er vores umiddelbare vurdering, at skyderiet er relateret til den nuværende bandekonflikt. Ingen yderligere kommentarer for nuværende, lyder det.

Dermed er det den niende person, som bliver ramt af skud inden for de sidste 11 dage, og det er den 11. skudepisode i København og omegn.

Skyderiet fandt sted sent her til aften omkring Skaffervej, Frederiksborgvej og Rentemestervej i den københavnske bydel.

Politiet fortalte tidligere til DR Nyheder, at betjente allerede var i området, og derfor kunne man hurtigt komme hen til gerningsstedet.

- Der er jo tilført flere ressourcer fra andre politikredse, så det er ikke fordi, vi mangler betjente på gaden. Vi er massivt til stede, men alligevel er der så nogen, som tager chancen og vælger at skyde, sagde vagtchefen.

Den aktuelle bandekonflikt bunder angiveligt i en intern strid i banden Brothas, hvor to grupper skulle have delt sig. Den ene gruppering har ifølge DR Nyheders oplysninger forbindelse til Greve/Hundige-området, den anden til Nørrebro/Nordvest.

De mange skyderier har fået tre sjællandske politikredse til at indføre visitationszoner, som giver politiet bedre muligheder for at visitere folk uden grund, ligesom man får bredere efterforskningsgreb.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter