Skyderi på Nørrebro: To tilfældige ramt

Politiet måtte afgive varselsskud i jagt på formodet gerningsmand.

Her fortæller politiinspektør Poul Kjeldsen om episoden.

Der blev i nat affyret skud mod tilfældige på Nørrebro i to skudepisoder med samme gerningsmand, og henholdsvis en tilfældig kvinde og mand blev ramt.

Det oplyser Københavns Politi på et pressemøde.

I den første skudepisode var der ikke nogen, som blev ramt. Skuddene blev affyret mod en person på hjørnet af Heimdalsgade og Nørrebrogade.

Efterfølgende eftersatte en patruljevogn gerningsmanden, og ved Esromgade affyrede den formodede gerningsmand flere skud.

Her blev en tilfældig kvinde ramt. Hun er blevet opereret, og hendes tilstand er stabil. Kvinden er svensk statsborger, bekræfter politiet.

Ligeledes blev en mand ramt af et strejfskud, men er ikke alvorligt tilskadekommen.

Kort efter lykkedes det politiet at anholde gerningsmanden ved Krogerupgade efter at have affyret varselsskud to gange.

En 26-årig mand fra området omkring Blågårds Plads er blevet anholdt for skyderierne. Han har relationer til en af de to grupperinger i bandekonflikten på Nørrebro, oplyser politiinspektør Poul Kjeldsen.

Den anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

Politiet var massivt til stede

Ekstra Bladets fotograf var på stedet gennem natten og beretter om, at der har ligget en pistol på gaden. De har ligeledes billeder af det formodede gerningsvåben.

Ligeledes viser billeder fra stedet, at en cykel og cykelhjelm er blevet mærket som bevismateriale.

Politiet afspærrede et område af Nørrebro i forbindelse med hændelsen.

Her til morgen var Nørrebrogade omkring Den Røde Plads, Krogerupgade, Hillerødegade, Ole Jørgensens Gade samt enkelte sidegader helt eller delvist afspærret. Det oplyste politiet på Twitter kort før klokken 07.00.

Kort efter klokken ni meddelte politiet dog, at Nørrebrogade igen var åben for færdsel.

Rettelse klokken 09.30: Københavns Politi oplyste til at begynde med, at den anholdte for skyderierne er 16 år. De har senere rettet det til 26 år.

Hvis du ikke er helt med på, hvad der er op og ned i den nuværende bandekonflikt, så kan du se nedenstående video med DR Nyheders retskorrespondent.