To skyderier på én aften: Pizzeria ramt af skud

Onsdag aften er der affyret skud to gange i København. Den ene gang mod en bygning på Nørrebro, og den anden gang mod et pizzeria i Nordvest.

Onsdag aften blev der affyret to skud mod et pizzeria på Emdrupvej i Københavns nordvestkvarter. Ingen er angiveligt blevet ramt. (Foto: Asger Zangenberg © DR)

Sent onsdag aften blev der for anden gang på én dag affyret skud i København. Denne gang var det i Københavns nordvestkvarter mod et pizzeria. Det oplyser Københavns Politi til DR Nyheder.

- Det er korrekt, at der er fundet et skyderi sted på Emdrupvej 114. Det er mod et pizzeria, og der er affyret to skud, siger vagtchef Jens Kristiansen til DR Nyheder.

Ifølge politiet er ingen blevet ramt. Men flere personer befandt sig i pizzeriaets baglokale, da skuddene faldt. Vagtchefen kan ikke sige noget om, hvorvidt skyderiet er banderelateret.

Det var her på Emdrupvej, at der blev skudt to gange mod pizzeriaet. (Foto: Asger Zangenberg © DR)

Anden episode på en dag

Tidligere onsdag, omkring klokken 17.30, blev der skudt mod en bygning på Sigurdsgade på Nørrebro i København. Her kørte to mænd i hættetrøjer væk på knallert mod Fælledparken, oplyser Københavns Politi til DR Nyheder.

Heller ikke ved dette skyderi tyder det på, at nogen blev ramt.

- To mænd kørte fra gerningsstedet på Sigurdsgade på en knallert mod Fælledparken, og de var iført sorte hættetrøjer, hvilket peger på, at de kan være fra LTF (banden Loyal to Familia red.), siger vagtchef Henrik Olesen til DR Nyheder.

Det var her på Emdrupvej, at der blev skudt to gange mod pizzeriaet. (© Local Eyes)

Se flere billeder på www.localeyes.dk

Politiet er ikke bekendt med, at nogen personer i den opgang, der blev skudt mod på Sigurdsgade, har banderelationer, men politiet siger, at det er nærliggende at tro, at skyderiet på Sigurdsgade var banderelateret. Vagtchefen understreger dog, at politiet holder alle muligheder åbne.

21 varetægtsfængslet fredag

Politiet i København har sammen med Vestegnens Politi og Nordsjællands Politi samt politiets særlige bandeenhed Task Force Øst på det seneste fået varetægtsfængslet op mod 40 personer i forbindelse med den verserende bandekonflikt, der netop foregår mellem banden Loyal to Familia og VHK - Værebros Hårde Kerne.

Så sent som fredag i sidste uge, blev 21 personer varetægtsfængslet.

- Men der er stadigvæk bandemedlemmer derude, og der er stadigvæk skydevåben i omløb, så det vil kunne ske. Men vi lægger vores patruljemønster, så vi prøver at få dem standset, siger vagtchefen.

Politiet har de seneste uger varetægtsfængslet op mod 50 personer med bandetilknytning.

Se flere billeder og video på www.localeyes.dk

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter