To skyderier på en dag i København: Politiet anholder fire

Politiet har anholdt fire efter skyderi i Rovsingsgade og efterlyser to personer efter Tingbjerg-skyderi.

Politiet er til stede i Tingbjerg i Brønshøj, hvor der her til eftermiddag er blevet skudt.

En 17-årig dreng er blevet ramt af et skud i foden under endnu en skudepisode i København.

Det fortæller efterforskningsleder Youssef Lharraki ved Københavns Politi.

- Vi har haft et skyderi i Tingbjerg, hvor to gerningsmænd på en knallert har skudt efter en forurettet, som er blevet indbragt med skudlæsioner, siger han.

Politiet fik meldingerne om skud i boligområdet Tingbjerg ved Brønshøj i København ved eftermiddagstid.

Uden for livsfare

Gerningsmændene er på fri fod. De kørte væk fra Tingbjerg på en sort knallert ad et stisystem i retning mod Høje Gladsaxe, oplyser efterforskningslederen.

Han fortæller også, at politiet endnu ikke har talt med den 17-årige dreng, der er uden for livsfare.

Derfor kan politiet endnu ikke sige, om skyderiet har forbindelse til de øvrige skyderier, som gennem de seneste uger har plaget København.

Vi vil gerne opfordre folk, som har set eller hørt noget i relation til det her skyderi, til at kontakte Københavns Politi på 114

Efterforskningsleder Youssef Lharraki

- Det er endnu for tidligt at sige, om det er en del af den bandekonflikt, vi har i øjeblikket, siger efterforskningsleder Youssef Lharraki og tilføjer:

- Vi vil gerne opfordre folk, som har set eller hørt noget i relation til det her skyderi, til at kontakte Københavns Politi på 114.

Tidligere i dag blev politiet kaldt ud til et andet skyderi i Rovsingsgade, hvor en person blev ramt.

Fire personer er nu blevet anholdt i den sag, oplyser Københavns Politi. De fire sidder på politistationen og skal afhøres i aften, men hvad deres roller har været, vil politiet ikke udtale sig om.

Massivt pres

Bandekonflikter har i den seneste tid præget både København og Aarhus.

I midten af juni blev Københavns Politi opmærksom på, at der var en eskalerende konflikt i det københavnske bandemiljø.

Der har været adskillige knivstikkerier og skyderier de seneste uger, der kan relateres til konflikten.

Det fik i går Københavns Politi til at udvide og forlænge en såkaldt visitationszone i den del af København, hvor Nørrebro, Nordvestkvarteret og Tingbjerg blandt andet ligger.

Den betyder, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvekontroller af personer samt deres tøj, tasker og køretøjer uden konkret mistanke.

I går sagde ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Poul Kjeldsen, at man har sat alle ressourcer ind for at sikre trygheden for almindelige københavnske borgere.

- Jeg tror næsten ikke, at man kan gøre ret meget mere, end det vi gør. Vi lægger et massivt pres på banderne, og faktisk har vi også puttet en del i spjældet, sagde han.