Slagelse Sygehus kan have smittet 719 med hiv og leverbetændelse

En fejl i en speciel-vaskemaskine på Slagelse Sygehus kan i værste fald betyde, at over 700 patienter kan være smittet med hiv eller leverbetændelse.

En fejl i en speciel-vaskemaskine på Slagelse Sygehus, kan i værste fald føre til at over 700 patienter kan være smittet med HIV-virus eller leverbetændelse.

En fejl i en speciel-vaskemaskine på Slagelse Sygehus kan i værste fald føre til at over 700 patienter kan være smittet med hiv eller leverbetændelse.

Det fortæller DR Sjælland.

Fejlen har nemlig betydet, at de kikkerter, der lå i vaskemaskinen og som bruges ved mave-tarm operationer, ikke blev spulet ordentligt. Derved kan den have viderført smitte fra patient til patient i de ni måneder frem til marts, hvor spulefunktionen i vaskemaskinen har været i stykker.

Straks da fejlen blev opdaget, blev studsen skiftet ud, siger specialeansvarlig overlæge Vagn Ove Bendtsen fra Kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus.

Kun en meget lille risiko

Kirurgisk afdeling har været igennem de patientadministrative systemer for at identificere de patienter, som skal indkaldes igen.

Afdelingen har fulgt op på, om patienterne har haft en infektion, der er forårsaget af bakterier i blodet. Hvis det var tilfældet ville det i givet fald have givet symptomer inden for cirka to dage efter undersøgelsen med kikkert. Heldigvis heldigvis ingen af patienterne, som har haft.

Hændelsen er indberettet til embedslægerne, og det er dem, der har forlangt, at der bliver skrevet ud til samtlige 719 patienter, der har haft de pågældende kikkerter inde i deres krop.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter