Slagteriansatte i selvisolation sender kommune på boligjagt

- Det bekræfter, at situationen på slagteriet er alvorlig, siger borgmesteren i Ringsted.

Borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) husker borgerne på at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Udbruddet af coronavirus på Danish Crown-slagteriet i Ringsted betyder, at samtlige ansatte skal i isolation.

Det kan medføre et større logistisk arbejde med at få skaffet steder, hvor de pågældende kan opholde sig, fortæller borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V).

- Rigtig mange af medarbejderne kan isolere sig selv, men der er garanteret også nogle tilfælde, hvor myndighederne vurderer, at vi som kommune skal ind og stille isolationsfaciliteter til rådighed.

- Nu handler det om, at medarbejderne er sendt hjem, og så skal de også kunne isolere sig selv, for vi skal have brudt smittekæderne, lyder det fra borgmesteren.

Nye smittetal lukkede slagteriet

Lørdag eftermiddag oplyste Danish Crown, at man lukker slagteriet foreløbig i en uge, i kølvandet på at yderligere 22 medarbejdere i morges var blevet testet positive.

Dermed er 142 ansatte på slagteriet smittet med coronavirus, og derfor har man taget konsekvensen. Slageriet har omkring 850 medarbejdere ansat.

Udbruddet betyder, at Ringsted i øjeblikket er et af de steder i landet med flest smittede per 100.000 indbyggere, og det er noget, man kan mærke i byen, fortæller Henrik Hvidesten.

- Det er jo et stort samtaleemne, og jeg ved, at der nogen, der er bekymrede. Men jeg tror, det er vigtigt at huske de generelle regler, som sundhedsmyndighederne har, om, at vi skal holde afstand og sikre en god håndhygiejne.

Ingen kritik til slagteriet

Borgmesteren mener ikke, at man kan klandre slagteriledelsen for udbruddet.

- Jeg ved jo, at Danish Crown og sundhedsmyndighederne har været i meget tæt dialog omkring, hvad de skulle gøre, og jeg har egentlig tillid til, at sundhedsmyndighederne har vurderet rigtigt i den her sag og træffer de beslutninger, der er nødvendige.

Den egentlige nedlukning af slagteriet i Ringsted vil ske i løbet af mandagen.

Det første smittetilfælde på slagteriet blev konstateret i slutningen af juli.

Normalt slagtes der 35.000 svin om ugen på slagteriet i Ringsted, men siden der blev konstateret et udbrud af corona på slagteriet, har det kørt på halv kraft.

I stedet er omtrent halvdelen af grisene blevet slagtet på Danish Crowns slagterier i Jylland.