Slankeprodukter meldt for snyd

Reklamer og annoncer for slankeprodukter vælter ind over danskerne her kort før sommer- og bikinisæsonen sætter ind. Men det kan være svært for forbrugeren at se gennem de gyldne løfter, og nu melder Forbrugerrådet en stribe produkter til myndighederne.

Tab 20 kilo på seks uger. Et slogan, der fænger her kort førsommer- og bikinisæsonen sætter ind.

Men løfterne holder ikke, mener Forbrugerrådet, der netop haranmeldt 38 ud af 42 slankeprodukter, som de har testet. Der ersimpelthen ikke belæg for de mange løfter, siger ernæringsekspert iForbrugerrådet, Gitte Groes:

- Cirka halvdelen af produkterne har nogle virkelig groveanprisninger, som er utroværdige. Men der er også en lang rækkeprodukter, som har et meget videnskabeligt tilsnit, hvor man godtkunne tro, at produktet kunne have en effekt. Og vi mener, at hvisikke produktet kan dokumentere, at det har en effekt, så bør deikke skrive det, siger hun til DR Nyheder.

Svært at se gennem de gyldne løfter

Gitte Groos understreger, at det kan være svært for den heltalmindelige forbruger at gennemskue, om der er hold i reklamernesgyldne løfter.

SpeedSlim Slimline Phosadyl Max-Carnitine L-Ornithine Kelp Fiskeolie Easy Tab D-3 vitamin Cypar Calmac/Calmax d) Bio-Slim Bio-Qinon Æbleeddike Body-fom 650 Vitalas Æblecidereddike Max Futura Æblecider Eddike, økologisk Futura Æblecider Eddike (kapsler) Apple Cider 600 WaterDrain Sund og Slank Ortis Tonidraine Elixir Body Drain System Body Control System GTF Chrom(*) Futura Chrom Chromium GTF 200 Chromic Fuel Bio-Chromium Vitalia Frugtfiber(*) Vital fiber Vægtkontrol(*) Reduform Kapsler GSG Guar Gum Bogensepillen, den grønne Bio-Fiber 80 BioDrain Prosan CLA CLASlim C.L.A. Form G-80 Bio-C.L.A. 80, Tutti Frutti-smag Bio-C.L.A.80 Medundtagelse af de tre produkter, som er markeret med (*) er alleprodukterne meldt til myndighederne for vildledendemarkedsføring.De undersøgte produkter

- Hvis der er nogle billeder eller fortællinger af folk, som hartabt sig ved det, så giver det jo et troværdigt indtryk, forklarerhun.

Samtidig mener Forbrugerrådet, at fødevaremyndighederne selvburde have grebet ind, i stedet for at vente på Forbrugerrådetsanmeldelse.

- Mange af produkterne har været på markedet meget længe, mendet er jo et område, der har været prioriteret meget lavt afmyndighederne, fordi man har koncentreret sig om de ting, som folkvirkelig kan blive rigtig syge af. Og med disse slankeprodukter erder ikke tale om, at de er farlige, men det er, at de snyder folk,slutter hun.

Direktoratet går produkterne efter i sømmene

Både producenter og forhandlere af de 38 slankeprodukter er nuanmeldt til fødevareregionerne som skal undersøge, om produkternelever op til løfterne og om der er skadelige stoffer i.

Vicedirektør i Fødevaredirektoratet, Henrik g. jensen siger, atnu vil direktoratet gå slankeprodukterne efter i sømmene:

- Anmeldelserne bilver behandlet. Det vil sige, vi tagerproduktet ind, og vi kigger på, om der er den effekt og dendokumentation, der skal være. Og hvis der ikke er det, så blivervirksomhederne påbudt at fjerne produkterne fra markedet, siger hantil DR Nyhder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter