Slovak nægter vold mod Papes forlovede: Han slog mig

Ifølge anklagen slog 34-årig slovak justitsministerens forlovede i hovedet.

Den konservative justitsminister Søren Pape Poulsen (th.) med sin kæreste, Josue Medina Vasquez (tv.). Arkivfoto. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

To vidt forskellige forklaringer er dag kommet frem i Københavns Byret, hvor en 34-årig slovak sidder tiltalt for vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens forlovede, Josue Medina Vasquez.

Episoden skete den 17. maj i år kort før klokken 03:30 om natten, hvor den 34-årige slovak ifølge anklageskriftet har slået justitsministerens forlovede i hovedet og sagt "jeg kan ikke lide homoer" eller noget lignende.

I retten fortalte Josue Medina Vasquez i dag, at han blev slået i hovedet foran LA Bar midt om natten. LA Bar er en tequilabar i det centrale København.

- Lige pludselig er der én, der råber af mig og slår mig, sagde Josue Media Vasquez iført mørkt jakkesæt og sorte, skinnende herresko fra sin plads i vidneskranken.

Han oplevede slovakken som meget voldelig og aggressiv, og han var bange for, at han skulle slå ham igen.

Selv var Josue Medina Vasquez en smule fuld og i godt humør den aften, fortalte han i retten, og derfor havde han ikke lagt op til slåskamp.

En lægerapport blev læst op under sagen. Den dokumenterede, at Josue Medina Vasquez havde skader på kæben dagen efter episoden.

Slovak: Jeg blev slået først

En noget anden forklaring kom fra den 34-årige slovak, som har siddet varetægtsfængslet i 50 dage.

Han var i Danmark for at se VM i ishockey, og i retten i dag forklarede han, at han mødte Josue Medina Vasquez for første gang på LA Bar. Her forsøgte Josue Medina Vasquez ifølge slovakken at flirte med ham ved at tilbyde ham drinks på baren midt om natten.

- Han bød mig på noget alkohol flere gange. Jeg afviste ham. Så kom han og spurgte, om jeg ville gå med ham et andet sted hen, fortalte slovakken.

Det afviste Josue Medina Vasquez under sin forklaring.

Efter mødet inde i baren gik begge ud, fortalte slovakken. Det samme har overvågningsbilleder vist.

Ifølge slovakken forsøgte Josue Medina Vasquez først at slå ham på armen, fordi slovakken afviste ham. Ifølge slovakkens forklaring slog Josue Medina Vasquez senere slovakken i hovedet.

Det afviste Josue Medina Vasquez også.

Slovakken forklarede i retten, at han blev sur, fordi han var blevet slået, og derfor løb han efter Søren Pape Poulsens kæreste.

Det har retten set på video. Billederne viser den 34-årige slovak løbe efter Josue Medina Vasquez uden for LA Bar og skubbe ham.

- Da han havde slået mig, var jeg sur, så jeg løb efter ham. Det kan godt være, jeg kom til at røre ham, men jeg slår ham på ingen måde, sagde den 34-årige slovak i retten.

Iført blå jeans, sneakers og blå t-shirt nægtede han sig skyldig i anklagerne om vold.

Da en dørmand som eneste vidne udover den forurettede fortalte, hvad han oplevede den nat, lød det, at han så slovakken slå justitsministerens kæreste. Om det var med knyttet eller flad hånd, kunne han ikke huske.

Han vidste heller ikke, hvad der var gået forud, selvom han tidligere til politiet havde omtalt det som en slåskamp.

Stor opmærksomhed om sagen

Sagen fik stor opmærksomhed i pressen dagen efter episoden.

Københavns Politi oplyste offentligheden om sagen på Twitter:

"Justitsministers samlever udsat for vold i nat i København. I den forbindelse er en mand sigtet for hadforbrydelse og vold. Han er fængslet for vold frem til den 30. maj. Sagen efterforskes. Intet yderligere for nu."

Justitsministeren kommenterede sagen på sin Facebook dagen derpå.

"‪Nu ser vi fremad og bearbejder hændelsen så godt, som man nu kan. Jeg har ikke andre kommentarer til episoden. Det håber jeg, I alle har forståelse for.‬"

Statsministeren kommenterede også sagen på Twitter:

"Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue."

Det mødte senere kritik.

For da anklageskriftet kom, var der ingen tiltale mod den 34-årige slovak for hadforbrydelser. Han er kun anklaget for at have slået Josue Medina Vasquez med knytnæve i hovedet, mens han sagde "jeg kan ikke lide homoer" eller sådan noget.

Den udtalelse nægter slovakken dog også.

Der forventes dom senere i dag.

Facebook
Twitter