Sluse: Rigshospitalet kan lukke folk ude - men OUH tøver

Rigshospitalet har en sluse, der kan lukke blandt andet bandemedlemmer ude - men i Odense tøver man med at lave en lignende løsning.

Slusen på Rigshospitalet, som personalet kan bruge til at lukke folk ude med. Men i Odense tøver man med at lave en lignende foranstaltning (Foto: DR)

Odense Universitetshospital er ikke det eneste sygehus i landet, hvor man har haft problemer med bandekonflikter.

På Rigshospitalet i København har man flere gange oplevet episoder med personer, der er trængt ind på hospitalet - blandt andet i forbindelse med bandekonflikter. Det har man taget højde for, og i 2010 fik Traumecenteret lavet en personsluse.

Slusen kører ikke hele tiden - den skal aktiveres af personalet og har været brugt netop, når der har været problemer med bandemedlemmer, eller når mange pårørende ville ind på afdelingen på én gang, selv om personalet har sagt, at kun den nærmeste familie skal besøge patienten.

Skudskikkert glas

Slusen er lavet af skudsikkert glas, som der skal 71 øksehug til at smadre.

Det fortæller DR Nyheders reporter på stedet, Søren Kragelund.

Men på Odense Universitetshospital er man tilbageholdende med at lave en lignende løsning.

- Det er alt for tidligt at sige noget om endnu, siger oversygeplejerske Lene Wichmann til DR Nyheder.

- Vores bygning er meget anderledes end Rigshospitalet, og vi skal først undersøge, hvad der kan lade sig gøre. Vi vil ikke have et Fort Knox - her skal være åbenhed, siger hun.

Carl Holst er ikke tilfreds

Skadestuen lukkede i to timer mandag aften, da mellem 60 og 80 unge trængte ind på skadestuen for at få fat i en 26-årig mand, som kort forinden var blevet stukket med en kniv og skudt. Og den beslutning har regionsformand Carl Holst kritiseret overfor DR Nyheder.

Til det siger Lene Wichmann:

- Vi vil være opmærksomme og gå ind tidligere, så problemerne ikke opstår.

Facebook
Twitter