Slut med elefantkørsel på motorvejene

Lastbiler, der overhaler hinanden på de to-sporede motorveje skaber køer og farlige situationer. Derfor overvejer politikerne nu at forbyde lastbiler at overhale på to-sporede motorveje.

Lastbiler, der overhaler hinanden på de to-sporede motorveje skaber køer og farlige situationer. Derfor overvejer politikerne nu at forbyde lastbiler at overhale på to-sporede motorveje. (© colourbox)

Venstres retsordfører Kim Andersen er så irriteret over lastbilernes langsomme overhalinger, at han vil forbyde dem på tosporede motorveje.

Han mener, at overhalingerne ikke alene sinker trafikken, men også er decideret farlige, skriver Jyllands-Posten.

Elefantkørsel

- Der opstår tit farlige situationer og trængselsproblemer på motorvejene. Begge dele er meget ofte forårsaget af store lastbiler, der sågar med anhængere overhaler hinanden, den såkaldte elefantkørsel. Hvis ikke branchen selv kan gøre op med problemet, skal det forbydes, siger Kim Andersen.

K og S støtter ideen

Han støttes af De Konservatives retsordfører Tom Behnke, ligesom Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke er med på Venstres idé.

Til gengæld mener brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik, at et forbud er en helt forkert løsning.

Venstre vil forbyde lastbil-overhalinger på tosporede motorveje. Lastbilernes brancheorganisation mener, at forbud er en forkert løsning. Hvad mener du?

Hvad mener du?

Facebook
Twitter