Slut med ferier til Sunny Beach: Nu frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien

Samtidig opfordres danske turister i en spansk region nu til at blive testet ved hjemkomst.

Danskere bør ikke tage på ferie til Bulgarien, lyder det i den seneste rejsevejledning (arkivfoto). (Foto: Picasa)

Danske turister bør nu undgå rejser til populære turistmål som Sunny Beach og Goldens Sands.

I Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning, der tager højde for de seneste smittetal i EU og Storbritannien, er Bulgarien nemlig gået fra gul til orange. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser nu frarådes.

Opholder du dig allerede i Bulgarien, kan du dog godt blive, indtil din ferie er slut. Udenrigsministeret opfordrer dog til, at danskere i Bulgarien er særligt opmærksomme på rejserådene under coronapandemien.

Den nye rejsevejledning indeholder også en opfordring til danskere, der besøger den spanske region Aragón. Efter stigende smittetal bør folk lade sig teste, når de kommer hjem. Rejsevejledningen for Spanien generelt forbliver dog gul, og der opfordres dermed kun til, at rejsende er ekstra forsigtige.

Med Bulgarien i den orange kategori, frarådes nu alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetal. Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af landets karantæneregler.

Nu må du rejse til 12 regioner i Sverige

Til gengæld åbnes der op for flere regioner i Sverige. Det gælder Jämtland Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro, Östergötland.

Derudover er regionerne Blekinge, Kronoberg, Halland, Västerbotten, Kalmar, Värmland og Skåne fortsat åbne for rejser.

Ikke-nødvendige rejser til alle andre regioner i Sverige frarådes dog stadig, fordi Sverige som helhed ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger opdateres ugentligt, hvor de lokale smittetal vurderes. Som udgangspunkt er ministeriets anbefaling, at danskere kan rejse til lande, hvor der over en uge kommer under 30 nye smittede per 100.000 indbyggere.

Det kan dog også påvirkes af andre lokale forhold. I Bulgariens tilfælde frarådes rejser dertil, fordi landet tester så lidt, at mere end 5 procent af coronaprøverne er positive. I Danmark, hvor der testes meget mere, har det tal den seneste tid ligget mellem 0,1 og 0,5 procent af prøverne.

Opdatering: Artiklen er opdateres med nederste afsnit.