Slut med glemmebøder: Nu kan du tjekke ud af Rejsekortet på mobilen

Med en app til smartphones er det blevet muligt at tjekke ud, efter at rejsen er slut.

Med Rejsekortets nye app er det muligt at tjekke ud, hvis man har glemt det, da man steg af toget eller bussen.

Du er netop steget ud af bussen. I lommen ligger dit blå rejsekort, du brugte til at tjekke ind med. Mens bussen gasser op og kører videre, kommer du i tanke om, at du har glemt at tjekke ud. Selvfølgelig for sent. Og igen.

Er du en af dem, der kan nikke genkendende til situationen herover, så er der gode nyheder.

Efter et længere tilløb har selskabet bag Rejsekortet netop sendt en ny app til smartphones på gaden kaldet 'Check Udvej'. Med den bliver det muligt at tjekke ud på mobilen efterfølgende op til tre gange på en måned og 12 gange på et år.

Samtidig kan man tjekke ud op til fem dage efter, at man tjekkede ind.

Ifølge Rejsekortets direktør, Bjørn Wahlsten, husker 98,5 procent af rejsekortkunderne i dag at tjekke ud.

- Men engang imellem glemmer man det jo, og så skal det være let for kunden at sige: ’Okay, jeg har glemt det. Og så kan man bruge app’en og indmelde sit tjek-ud, siger han.

Ingen erstatning for det klassiske check ud

Rejsekortet har introduceret den nye app til Apples smartphones og til telefoner, der bruger Googles styresystem, Android. Men den er tænkt til nødsituationer, forklarer rejsekort-direktøren.

- Det her skal ikke være en erstatning for den rigtige måde at tjekke ud på. For kunderne betyder det, at man ikke får rabat for den rejse, man har rejst. Men mere grundlæggende skal det være den rigtige brug af systemet, der skal være den gældende. Derfor har vi sagt, at det her ikke må blive en let udvej til at tjekke ud.

Det kræver Nem-id at oprette sig på app’en. I første omgang er enkelte grupper afskåret fra at bruge den. Det gælder blandt andet børn og erhvervskunder. De kommer med i en senere version, lover direktøren.

Kommer det her til at fungere – eller skal vi tales ved om 14 dage, og så er det hele brudt sammen?

- Jeg er absolut fortrøstningsfuld for, at det her kommer til at fungere rigtig godt. Først og fremmest er jeg glad for, at kunderne kommer af med det irritationsmoment, som et glemt tjek-ud kan være.

App’en kræver desuden adgang til telefonens gps, således at den kan lokalisere, hvor man tjekker ud henne. Du kan læse mere om app’en på Rejsekortets hjemmeside.