Slut med klaprende hove: Politihesten er snart fortid

Lyden af klaprende hove er snart fortid i Københavns gader. Politihestene takker af efter 14 år i tjeneste.

Gennem 14 år har det ridende politi patruljeret igennem Københavns gader, men fra den 1. december er det slut med at se borgere og banditter fra hesteperspektiv. (Foto: Copyright: politi.dk)

Snart har København set sin sidste politihest.

Gennem 14 år har det ridende politi patruljeret igennem Københavns gader, men fra den 1. december er det slut med at se borgere og banditter fra hesteperspektiv.

Det skriver Berlingske på sin hjemmeside, b.dk.

Københavns Politi skal nemlig spare, og heste, foder, stalde og civilt personale gør, at rytterisektionen er dyr i drift. En politirytter koster omkring 130.000 kroner mere om året end de hesteløse kolleger.

Demonstranter flytter sig

Da skyderierne på Nørrebro i København var på sit højeste, patruljerede det ridende politi i belastede dele af brokvarteret hver dag gennem halvandet år.

Kristian Madsen har været ridende betjent i mange år, og for ham er der stor forskel på at rykke ind på Blågårds Plads i en patruljevogn og på hesteryg. For det er sjældent, at en demonstrant ikke flytter sig, hvis det er en betjent fra toppen af en hesteryg, der beder ham om det.

- Selv i de miljøer, hvor det var en lille smule barsk, blev vi godt modtaget. Vi kunne tale med høj som lav, og det er fordelen ved at komme på en hest, siger Kristian Madsen til b.dk.

Skal måske sendes til Sverige

Han vil ikke afvise, at heste og ryttere bliver genoplivet, hvis de økonomiske forhold bliver bedre.

Men efter 1. december skal betjentene finde nyt arbejde inden for politiet, og hestene skal sælges - til hvem ligger endnu ikke fast. Et godt bud kunne være at sende de erfarne, danske politiheste over Øresund til Sverige, hvor der fortsat er beredne betjente, skriver b.dk.

FacebookTwitter