Slut med øl og hunde i dansk boligforening

Det skal være slut med øldrikkeri og hunde i lejlighederne, for Tyrkermafiaen har overtaget Tåstrupgård, lyder det fra flere danske beboere i den almene boligforening.

Den nye bestyrelse i Taastrupgård består nu af et flertal af tyrkere, og det har gjort flere danskere utilfredse. Flertallet vil nemlig forbyde både øl og hunde.

Slut med øl og hunde.

Det er bare nogle af de forslag, som afdelingsbestyrelsen i den almene boligforening Tåstrupgård har stillet.

Noget som møder stor modstand blandt nogle beboere. Og striden bunder i langt mere end bare almene principper.

Beboer: Vi er jo mange nationaliteterDen nye bestyrelse består nemlig af et flertal med tyrkisk baggrund, og det har fået flere danskere til at kalde bestyrelsen for tyrkermafiaen. Bestyrelsen vil forbyde hunde og øl, men øl skal ikke forbydes i beboernes hjem, men må ikke sælges i fx foreninger i Tåstrupgård.

Og en række af de etniske danskere mener, at forslagene bunder i religiøse spørgsmål.

- Hvorfor skal man forbyde noget, der ikke er et problem? Med mindre at det er af religiøse årsager, fordi de ikke selv drikker alkohol. Men de glemmer, at der ikke kun er muslimer i Tåstrupgård, vi er jo mange religioner og nationaliteter, siger beboer Betina Reese.

Bestyrelsens sammensætning ærgrerBetina Reeses holdning bakkes op af den tidligere formand, som for nyligt blev væltet af den nye formand Ali Güvercin, der har tyrkisk baggrund. Han ærgrer sig over den nuværende sammensætning i bestyrelsen.

- Det er fuldstændig forkert. Det mest optimale i Tåstrupgård, det er, at vi har en bred sammensat afdelingsbestyrelse, der repræsenterer de mange folkeslag, vi er, så det ikke kun er etnisk danskere, der sidder i bestyrelsen, eller som nu, hvor det er tyrkiske, siger den tidligere formand Allan Thønning.

Tåstrupgård skal ikke ligne en bodegaMen bestyrelsens forslag har intet med dens medlemmers nationalitet at gøre, siger formand Ali Güvercin. Han vil bare gerne undgå, at Tåstrupgård ligner en bodega:

- Vi kan af lovgivningsmæssige årsager ikke forbyde folk i at nyde alkohol, men vi vil gerne fjerne de bodegalignende forhold, der eksisterer i Tåstrupgård. Så det er en almen ting, som enhver dansk og enhver etnisk familie har behov for. Det er der ikke noget udansk i, siger Ali Güvercin.

Hvad synes du om, at flertallet har besluttet sig for at forbyde øl og hunde i boligforeningen? Vi vil gerne høre din mening her.

Redaktionen henviser til, at man holder en god tone i debatten, ellers ser redaktionen sig nødsaget til at slette indlæggene.

Facebook
Twitter