Slut med at springe testkøen over: Nu skal der vises flybilletter for at blive testet i lufthavnen

To tredjedele af dem, der er blevet testet i lufthavnen, har ikke været rejsende.

Nu skal der bestilles tid på coronaprover.dk, hvis man skal testes i Københavns Lufthavn. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skal du nå at blive testet for coronavirus uden at skulle bestille tid, skal det være inden klokken 6 i morgen tidlig.

Fra det tidspunkt vil medarbejderne ved testcenteret i Københavns Lufthavn nemlig bede om at se flybilletter eller anden rejsedokumentation.

Det oplyser Region Hovedstaden, der driver testcenteret i lufthavnen, der har lavet en optælling af, hvor mange af de testede i lufthavnen, der rent faktisk lige er ankommet til Danmark.

- Vi har spurgt borgerne i lufthavnen, om de er rejsende eller blot dukker op, fordi der ikke er tidsbestilling. Vores undersøgelse blandt 1.500 borgere viste, at to tredjedele af de, der kom i lufthavnen, ikke var rejsende, oplyser Region Hovedstaden i en skriftlig kommentar.

Frigiver nye tider

Testcentret i Københavns Lufthavn er et af de få steder, man kan blive testet uden at have bestilt tid i forvejen, fordi det er indrettet til, at man som rejsende skal kunne gå direkte hen og blive testet ved ankomsten til Danmark.

Kravet om at vise rejsedokumentation betyder dog ikke, at det ikke længere vil være muligt at blive testet i lufthavnen.

I øjebliket bliver der dagligt testet mellem 2.000 og 2.500 borgere i testcenteret, men fra på mandag bliver kapaciteten øget, så der kan laves 5.000 tests dagligt.

Og mens der bliver krav om at vise flybilletter eller lignende, vil der også blive lagt 1.000 daglige tider ud på coronaprover.dk, så det er muligt at besille tid til test ved lufthavnens testcenter.

- Tiderne er allerede tilgængelig på coronaprover.dk, og således er der ledige tider fra i morgen klokken 6, skriver Region Hovedstaden.

Regionen oplyser derudover, at der løber bliver udvidet med flere tider til test i hele Hovedstaden. Frem mod torsdag den 17. september vil der blive oparbejdet kapacitet til at udføre 1.950 flere test dagligt fordelt på testcentrene i Hillerød, Friheden og Ballerup.

Facebook
Twitter