Små elever skal kunne smides ud af skolen

Det skal nu være muligt at bortvise elever helt ned i 0. klasse, fremgår det af et udkast til en ny bekendtgørelse. Forældreorganisation kalder det forkasteligt.

Børn helt ned i 0. klasse skal kunne idømmes eftersidning eller bortvises, fremgår det af udkastet til en ny bekendtgørelse. (arkivfoto) (Foto: DR Bornholm)

Elever helt ned i i 0. klasse skal kunne idømmes sanktioner som eftersidning og bortvisning.

Tidligere har sanktionerne været begrænset til elever fra 3. klasse og op, men i et udkast til en bekendtgørelse fra Undervisningsministeriet ophæves begrænsningen, skriver Berlingske Tidende.

Det synes forældreorganisationen Skole og Samfund er forkasteligt.

Sag fra Hellebæk skyld i stramninger

- Det hører ingen steder hjemme, at børn helt ned til børnehaveklassen skal hjemsendes eller overflyttes til en anden skole, siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for organisationen.

Det er blandt andet en sag fra Hellebæk i Nordsjælland, der ligger til grund for stramningerne. SIdste år ville lederen af Hellebækskolen i Helsingør overflytte en 11-årig dreng til en anden skole, fordi han på netttet ubegrundet havde beskyldt en lærer for pædofili.

Drengens forældre protesterede mod, at deres søn skulle flyttes, og så omgjorde byrådet i Helsingør skolelederens beslutning.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk