"Små ulykker" bedste europæiske spillefilm

Den danske film Små Ulykker vandt prisen "Den Blå Engel" på filmfestivalen i Berlin, men altså ingen guld- eller sølvbjørn. En andenplads kalder producenten prisen, men instruktøren er glad for skulderklappet.

"Den blå Engel", sådan hedder den pris, filmen Små Ulykker vandtved filmfestivalen i Berlin i dag. Prisen er opkaldt efter dentyske skuespillerinde Marlene Dietrich, og med den følger en checkpå 25.000 euro.

- Det betyder, at vi allesammen får et stempel i ryggen. Og vifår et skulderklap for den måde, vi har valgt at lave den her filmpå, som jo langt hen ad vejen har været noget underligt roderi formange af de involverede.

- Det er jo fantastisk, at man kan blive belønnet for at tagenogle chancer rent kunstnerisk, siger filmens instruktør, AnnetteK. Olesen.

Filmens producer Ib Tardini, der sidste år var med til at vindeen sølvbjørn ved festivalen, er også tilfreds.

- Nogle vil sige, at det er en andenplads. Det er det jo også,men de kalder den"bedste europæiske spillefilm", og det er jo flot.Så må vi bare hjem og forklare folk, at det er næsten det samme somen sølvbjørn, siger Ib Tardini.

"Små ulykker" var den eneste danske film, der stillede op ihovedkonkurencen.

To film fik guldbjørnen

På filmfestivalen blev førsteprisen, guldbjørnen, delt mellem denbritisk-irske film Bloody Sunday om nedskydningen af demonstrendeborgerrettighedsforkæmpere i Nordirland for 30 år siden, og enjapansk tegneseriefilm om en tiårig pige, der pludselig befindersig i et fantasiunivers, hvor hun skal forsøge at redde sineforældre.

Facebook
Twitter