Smitte passerer afgørende grænse: Danmark ville nu fraråde rejser til Danmark

Danske myndigheder ville fraråde alle ikke-nødvendige rejser på dansk grund - smittespredning kan lukke København for tyske turister.

Smittespredningen i Region Hovedstaden har nu passeret et niveau, der kan betyde, at Tyskland fraråder sine borgere at rejse til København (Arkiv). (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Smittetallet i Danmark er nu så højt, så de hjemlige myndigheder ville fraråde alle ikke-nødvendige rejser ind på dansk grund.

Det viser en beregning af de seneste data fra Statens Serum Institut, der udkom tirsdag eftermiddag.

Tallene viser, at der på landsplan i Danmark nu er over 30 nye corona-smittede per 100.000 borgere ugentligt.

Helt præcist er tallet på 30,02 nye smittede. Et antal, der ville udløse orange farver i Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvis en sådan havde eksisteret for Danmark.

Det er et tænkt eksempel, men situationen siger alligevel noget om krisens størrelse, lyder reaktionen fra den nationale turistorganisation.

- Det er en kæmpe udfordring. Vi må virkelig håbe på, at vi får styr på smitten i Danmark. Hvis det udvikler sig så meget, så selv Tyskland fraråder sine borgere at komme herop, så vil det være en større katastrofe, siger Anders Rosbo, kommunikationschef i turistorganisationen Visit Denmark.

Nye smittede passerer afgørende grænse

I forvejen har det norske Folkehelseinstitutt anbefalet at indføre nye indrejseregler for Danmark, hvilket op til weekenden kan gøre Danmark til lukket land for norske rejsende.

Hvis altså den norske regering vælger at følge anbefalingen.

Ifølge de seneste smittetal, der udkom tirsdag, så registrerede Statens Serum Institut i perioden fra 1.-15. september 3.486 nye smittede. Det svarer til 30,02 nye for hver 100.000 borgere om ugen.

Danske myndigheder fraråder alle ikke-nødvendige rejser til lande, hvor antallet af nye smittetilfælde per 100.000 overstiger 30 om ugen.

Visit Denmark oplyser, at man tydeligt mærker, at andre lande holder øje med smittespredningen i Danmark.

- Når andre landes myndigheder fraråder turister at rejse til Danmark, så stopper vi øjeblikkeligt al kommerciel markedsføring i det land. I øjeblikket har vi stoppet kommerciel markedsføring i Norge, og alt tyder på, at vi også må stoppe en efterårskampagne, som vi har planlagt i Holland, siger Anders Rosbo.

Hovedstaden passerer tysk tærskel

Grænserne for indrejse-anbefalinger er forskellige fra land til land. Mens Danmark navigerer efter, om der er over eller under 30 nye smittede per 100.000 borgere, så er tallet i Tyskland 50.

En særskilt beregning af de nyeste danske data viser, at smittespredningen i Region Hovedstaden nu har overskredet den tyske tærskel på 50 smittede.

Tallet for Region Hovedstaden er 51.

Den tyske ambassade i Danmark oplyser, at det tyske udenrigsministerium endnu ikke særskilt fraråder tyske borgere rejser til hovedstadsregionen.

Men hvis det sker, så vil det trække tæppet væk under en i forvejen katastrofal sommer, oplyser Visit Copenhagen.

Nye tal viser nemlig, at tyske turister stod for knap en tredjedel af de internationale overnatninger i hovedstaden i juli måned.

- Den seneste udvikling i coronasituationen viser tydeligt, at den krise, hovedstadens turisme befinder sig i, også rækker frem i tiden, siger Tine Kastrup-Misir, kommunikations- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen, i et skriftligt svar til DR Nyheder.